Πέμπτη, 4 Μαρτίου, 2021

Σκουπίδια του Πύργου σε όλους τους ΧΥΤΑ της Αιτωλοακαρνανίας!

Σκουπίδια του Πύργου σε όλους τους ΧΥΤΑ της Αιτωλοακαρνανίας!
Η φωτό από τον...Πύργο
Η φωτό από τον…Πύργο

Χθες έγινε γνωστό πως ο Αναγκαστικός Σύνδεσμος Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων της 2ης Διαχειριστικής ενότητας Αιτωλοακαρνανίας , που διαχειρίζεται δηλαδή τον ΧΥΤΑ Στράτου με οριακή πλειοψηφία (7 υπέρ και 7 κατά, μέτρησε διπλή η ψήφος του προέδρου) έκανε δεκτό το αίτημα αποδοχής απορριμμάτων του Δήμου Πύργου.
Η απόφαση αυτή ουσιαστικά «κλείδωσε» την περασμένη Κυριακή στη συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων της Δυτικής Ελλάδας της οποίας πρόεδρος είναι ο δήμαρχος Αγρινίου Γ. Παπαναστασίου , συνυπολογίζοντας το μείζον πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο δήμος Πύργου και τη θέληση της Περιφέρειας να συνεισφέρουν όλοι στην αντιμετώπιση του.
Δεδομένου πως προ μηνός ο Αναγκαστικός Σύνδεσμος Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων της 2ης Διαχειριστικής ενότητας Αιτωλοακαρνανίας απέρριψε κατηγορηματικά το σχετικό αίτημα με συγκεκριμένο σκεπτικό, η νέα απόφαση προκάλεσε εντύπωση. Παράλληλα υπήρξαν και αντιδράσεις στο εσωτερικό της δημοτικής αρχής καθώς δύο σύμβουλοί της καταψήφισαν ενώ απόλυτα αρνητικός υπήρξε ο δήμος Αμφιλοχίας με τους δυο εκπροσώπους του στον σύνδεσμο να καταψηφίζουν.
Ωστόσο σύμφωνα με τις πληροφορίες βασικό ρόλο για να γίνει δεκτό το αίτημα του δήμου Πύργου διαδραμάτισε το γεγονός πως θα επιδιωχθεί όλοι οι ΧΥΤΑ της Αιτωλοακαρνανίας (και της Δυτικής Αχαΐας) θα δεχθούν αστικά απορρίμματα του πύργου ,αρχικώς τις 6000 τόνους που είναι σήμερα αδιάθετα. Γύρω στους 1500 τόνους δηλαδή θα κατευθυνθούν στο ΧΥΤΑ Στράτου.
Όπως και να έχει αν και η απόφαση φέρεται σε αυτή τη συγκυρία να είναι επιβεβλημένη αρκεί να μην ισχύσει το ουδέν μονιμότερον του προσωρινού. Αλλωστε όπως πρόσφατα είχε αναφέρει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Π. Στούπας ο όγκος απορριμμάτων που δέχεται ο ΧΥΤΑ Στράτου είναι ήδη αρκετά μεγάλος και περίπου μέχρι το τέλος του έτους θα έχει γεμίσει και το δεύτερο κύτταρό του.

Τι δηλώνει ο δήμαρχος Αγρινίου

Σε επικοινωνία που είχε το agrinionews.gr με τον δήμαρχο Αγρινίου, ο κ. Παπαναστασίου ξεκαθάρισε πως η απόφαση της ΠΕΔ είναι όλοι οι ΧΥΤΑ της Αιτωλοακαρνανίας να δεχθούν αστικά απορρίμματα του Πύργου και πως αν η απόφαση δεν είναι καθολική για όλους, αν δηλαδή δεν “περάσει” από τους  Συνδέσμους Διαχείρισης και των υπολοίπων  ΧΥΤΑ , δεν πρόκειται να ισχύσει μόνο για το Αγρίνιο.

Ο δήμαρχος ξεκαθαρίζει πως πρόκειται για μικρό όγκο απορριμμάτων που θα δεχθεί ο ΧΥΤΑ Στράτου,  αναλογικά με το μέγεθος του όγκου απορριμμάτων που παράγει το Αγρίνιο κάθε μήνα και πως αντίστοιχο θα δεχθούν και οι υπόλοιποι ΧΥΤΑ της περιοχής : “Ήταν απόφαση της ΠΕΔ και στο πλαίσιο πάντα της προσπάθειας που γίνεται από την Περιφέρεια ώστε να βοηθήσουμε μια μεγάλη πόλη της Περιφέρειάς μας που αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα με τα σκουπίδια της”, εξηγεί ο δήμαρχος Αγρινίου.

Θέματα που ενδιαφέρουν

3 Σχόλια

 1. ΠΑΝΕ-6

  ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΕΥΤΥΧΩΣ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΧΑΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ ΜΕΡΙΜΝΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ…ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ…

 2. Απολ

  Αίσχος και πάλι αίσχος. Τους παρακαλούσαν να κάνουν ΧΥΤΑ και σφυράγανε κλέφτικα. Πουλημένοι πάρτε τώρα τα σκουπίδια και όταν θα γεμίσει ο ΧΥΤΑ να δούμε τι θα κάνετε. Αλλά βέβαια μήπως κουραστήκατε εσείς για να γίνουν οι ΧΥΤΑ άλλοι κουράστηκαν.

 3. Άρης13

  Αίσχος και αδιανόητο, ο δήμαρχος να συναινεί σε μια εγκληματική επιλογή για το Αγρίνιο, που θα είναι δεδικασμένο για το μέλλον!!!
  Τι σημαίνει αυτό?Περιμένετε και τα σκουπίδια από άλλες περιοχές της Δυτ. Ελλάδας στο Αγρίνιο!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.