Πέμπτη, 4 Μαρτίου, 2021

Σκουπιδότοπος o δρόμος έξω από την Χρυσοβίτσα Ξηρομέρου

Σκουπιδότοπος o δρόμος έξω από την Χρυσοβίτσα Ξηρομέρου

epi-xrisovitsa-skoupidia1

Δεν γνωρίζουμε αν στον δρόμο που οδηγεί στην Χρυσοβίτσα Ξηρομέρου έχει δημιουργηθεί χωματερή καθώς μόνο έτσι μπορεί να εξηγηθεί η εικόνα που παρουσιάζει η περιοχή.
Μπάζα, στρώματα, κλαδιά, παρατημένα σκουπίδια, πλαστικά, ξερά χόρτα, και πολλά ακόμα εύφλεκτα υλικά έχουν μετατρέψει το χώρο σε ανεξέλεγκτη χωματερή.
Ο Φίλος μας, ο Κώστας Φουρν που μας έστειλε τις φωτογραφίες, στις οποίες φαίνεται ο χώρος εγκαταλειμμένος στο έλεος των σκουπιδιών, μας επισυνάπτει πρόσφατο δημοσίευμα από την εφημερίδα «Χρυσοβιτσάνικα Νέα» που γράφει:
«Στα Κοντοπάλιουρα είναι ανεξέλεγκτος σκουπιδότοπος, όπου υπάρχουν πεταμένα χαρτοκιβώτια, τσουβάλια, μπουκάλια, ρόδες, στρώματα, παιχνίδια, πατάκια, τενεκέδες, ηλεκτρικές συσκευές κ.ά. Ο ανεξέλεγκτος σκουπιδότοπος αποτελεί κίνδυνο για τη δημόσια υγεία και για το περιβάλλον. Η κατάσταση που επικρατεί σ’ αυτόν είναι κυριολεκτικά εφιαλτική. Προτείνουμε να καθαριστεί ο ανεξέλεγκτος σκουπιδότοπος και να μαζευτούν τα σκουπίδια που έχουν ριχτεί στις άκρες των δημοσίων δρόμων καθώς και στα ρέματα και στους αγροτικούς δρόμους…..»

Ο ίδιος ο Κώστας Φουρν τονίζει: «Νομίζω πως έχουμε πρόβλημα και πως χρειάζεται άμεση λύση. Διαφορετικά βλέπω να ψάχνουμε για άλλη οδική αρτηρία καθώς συνεχίζεται το κακό και τώρα άρχισαν να ρίχνουν σκουπίδια ακόμη και πάνω στο δρόμο.
Δεν μπορώ να καταλάβω τι νοοτροπία είναι αυτή να πετάμε παντού σκουπίδια και το άσχημο είναι που ρίχνονται και σε δύσβατα μέρη και καθίσταται δύσκολη η συγκομιδή. Ρε παιδιά αφού εμείς τα γευόμαστε ας προσέξουμε λιγο.
Αν καταλάβουμε το πρόβλημα και την όποια διχόνοια την παραμερίσουμε και με την βοήθεια του δημάρχου σίγουρα θα τα καταφέρουμε…».

Επειδή η καθαριότητα στον Δήμο Ξηρομέρου είναι ένα από τα «στοιχήματα» της νέας Δημοτικής αρχής που μόλις ανέλαβε, ελπίζουμε ότι σύντομα θα φύγουν τα μπάζα και τα σκουπίδια και ο χώρος θα γίνει ξανά όμορφος, περιποιημένος και καθαρός.

xiromeronews

epi-xrisovitsa-skoupidia2 epi-xrisovitsa-skoupidia3 XRYSOBITSA SKOYPIDIA (6) XRYSOBITSA SKOYPIDIA (7)

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Chris

    Πατριώτες, εσείς ποιος λέτε ότι φταίει για αυτό το χαλι??? Η κυβέρνηση τις Ελλάδος? η μήπως φταίει η κυρια Merkel τις Γερμανίας?. Για πέστε μου σας παρακαλώ.!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.