Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου, 2020

Σκουρλέτης: Κυβέρνηση ειδικού σκοπού ή στήριξη για την εφαρμογή της συμφωνίας

A86E1EA4B1A7695C9EE93D7F3E33FA79Ζήτημα δεδηλωμένης έθεσε τη Δευτέρα ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης, στον απόηχο της ψηφοφορία της Παρασκευής στη Βουλή που βρήκε τον ΣΥΡΙΖΑ με σοβαρές διαρροές βουλευτών. «Τίθεται πλέον ζήτημα κυβερνητικής πλειοψηφίας (…) πρέπει να γίνουν εκλογές ώς τα τέλη του 2015» επισήμανε.
Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός έκανε λόγο στην ΕΡΤ για κυβέρνηση ειδικού σκοπού ή στήριξη από την αντιπολίτευση για την εφαρμογή της διαφαινόμενης συμφωνίας.
«Η Ευρώπη μας τιμωρεί… Δεν προσπαθούμε να κάνουμε τη συμφωνία να φαίνεται καλύτερη, το λέμε καθαρά: δεν μας αντιπροσωπεύει αυτή τη συμφωνία… Δεν μπορώ να κατηγορήσω εύκολα κανέναν που δεν μπορεί να πει ναι σε αυτή τη συμφωνία» αναγνώρισε. Πάντως, ο κ. Σκουρλέτης κάλεσε όλους όσοι ψήφισαν «Όχι» κατά την ψηφοφορία της Παρασκευής να παραιτηθούν.
Από την πλευρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης είπε ότι τα μέτρα πρέπει να τα ψηφίσουν οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, γιατί τότε θα είναι πιο δίκαια. Δεν μπορεί να ρίξουν, είπε την πρώτη κυβέρνηση της αριστεράς. Σε κάθε περίπτωση πρόσθεσε ο κ. Φίλης, ο ΣΥΡΙΖΑ δε θα συνεργαστεί με το παλιό πολιτικό σύστημα και σε περίπτωση αδιεξόδου θα γίνουν εκλογές.
www.skai.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.