Τρίτη, 24 Μαΐου, 2022

Σκούπα στα σαραβαλάκια

Σκούπα στα σαραβαλάκια

Ξεκινά τον Οκτώβριο η περισυλλογή των εγκαταλελειμμένων οχημάτων στο Δήμο Αγρινίου. Τι θα γίνει με τα χωρίς πινακίδες οχήματα, που δεν είναι για πέταμα;

Το αμέσως επόμενο διάστημα ο Δήμος Αγρινίου πρόκειται να προχωρήσει σε μια ευρύτατη επιχείρηση περισυλλογής των εγκαταλελειμμένων οχημάτων. Η διαδικασία αυτή θα έπρεπε βέβαια να είναι διαρκής, ούτως ώστε να μη συσσωρεύονται όλα αυτά τα σαραβαλάκια που σήμερα, αν κοιτάξει προσεκτικά κανείς, θα τα δει σχεδόν σε κάθε γειτονιά, τόσο στην πόλη όσο και στα χωριά της ενδοχώρας. Έστω και έτσι όμως, η απόφαση είναι σωστή, καθώς, σε πολλές περιπτώσεις τα από ετών εγκαταλελειμμένα οχήματα αποτελούν εστία μόλυνσης, είναι δε επιβλαβή για το περιβάλλον. Χώρια που καταλαμβάνουν δυσεύρετες πλέον θέσεις στάθμευσης.

Και δεν είναι μόνο τα αυτοκίνητα. Είναι και τα παρατημένα τρακτέρ, τα φορτηγά φαντάσματα, ακόμη και κάτι περίεργα λεωφορεία σε χωράφια. Εκεί βέβαια είναι ιδιωτικός χώρος, οπότε δεν έχει ρόλο ο Δήμος. Αν πάντως οι κάτοχοι τέτοιων παλιοσίδερων θέλουν να τα ξεφορτωθούν, δεν έχουν παρά να επικοινωνήσουν με το δήμο, που μπορεί τουλάχιστον να τους κατευθύνει στο τι πρέπει να κάνουν.

Το πρόβλημα δεν είναι σ’ αυτά τα παλιά και σκουριασμένα οχήματα. Αυτά θα μαζευτούν και θα πάνε για ανακύκλωση. Τι θα γίνει με τα καλής κατάστασης αυτοκίνητα που υποχρεώθηκαν να «εγκαταλείψουν» οι ιδιοκτήτες τους επειδή δεν άντεχαν το κόστος και κατέθεσαν πινακίδες, είναι το θέμα…!;!! Και τέτοια αυτοκίνητα, δυστυχώς, υπάρχουν πολλά στο Αγρίνιο. Οχήματα που δεν τα ‘χουν για πέταμα οι άνθρωποι, οι οποίοι και ελπίζουν πως κάποια στιγμή θα μπορέσουν να τα βγάλουν ξανά στην κυκλοφορία.

Όσοι διαθέτουν χώρους πάρκινγκ ή ακόμη αποθηκευτικούς, κτήματα κ.τ.λ., ας γνωρίζουν λοιπόν τι πρόκειται να συμβεί και ας φροντίσουν να απομακρύνουν το αυτοκίνητό τους απ’ το δημόσιο χώρο για να μη βρεθούν προ δυσάρεστων εκπλήξεων. Σημειώνουμε τέλος ότι το πρόβλημα με τα εγκαταλελειμμένα οχήματα είναι ίσως περισσότερο έντονο στις Δημοτικές Ενότητες, καθώς στα όρια του πρώην Δήμου Αγρινίου είχαν και στο παρελθόν γίνει ανάλογες επιχειρήσεις και είχαν συλλεγεί δεκάδες τέτοια σαραβαλάκια.

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.