Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου, 2020

Εικόνα καταστροφής στο ορεινό Θέρμο

Εικόνα καταστροφής στο ορεινό Θέρμο
Κατολίσθηση σε έκταση τριών χιλιομέτρων που σκέπασε τη γέφυρα Γαρδικιώτη κοντά στο Αργυρό Πηγάδι
Κατολίσθηση σε έκταση τριών χιλιομέτρων που σκέπασε τη γέφυρα Γαρδικιώτη κοντά στο Αργυρό Πηγάδι

Σοβαρά προβλήματα σε πολλά χωριά του δήμου Θέρμου προκάλεσε η κακοκαιρία. Η συνολική εικόνα τώρα εκτιμάται ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες οι εκτεταμένες κατολισθήσεις προκάλεσαν σοβαρές δυσχέρειες στο επαρχιακό δίκτυο και ειδικά ο δρόμος προς Αργυρό Πηγάδι δεν είναι προσβάσιμος από το γεφύρι Γαρδικιώτη το οποίο καταπλακώθηκε. Γίνεται λόγος ακόμη και για ενδεχόμενο εκκένωσης του μικρού οικισμού Τσιορνιόκος  λόγω των κατολισθήσων. Δυσχέρειες αντιμετωπίζουν οι δρόμοι πρόσβασης και σε πολλά χώρια όπως η Κοκκινόβρυση, ο Διπλάτανος, το Χαλίκι κ.α.
Ο δήμαρχος Σπύρος Κωνσταντάρας και συνεργάτες του βρίσκονται στα σημεία που εντοπίζονται τα προβλήματα για να εκτιμήσουν την κατάσταση και μηχανήματα του δήμου εργάζονται πυρετωδώς.
Για αύριο μάλιστα προγραμματίζεται σύσκεψη στο Θέρμο με τη συμμετοχή των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας.Σύσκεψη μάλιστα αναμένεται να πραγματοποιηθεί και σήμερα, στα γραφεία της Περιφέρειας στο Αγρίνιο, μεταξύ της αντιπεριφερειάρχη Χριστίνας Σταρακά και των αρμόδιων για την αντιμετώπιση του προβλήματος φορέων. Δεν αποκλείεται μάλιστα η κα Σταρακά να αιτηθεί τη κήρυξη των πληγέντων περιοχών σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.