Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου, 2020

Σοβαρές ελλείψεις εκπαιδευτικών σε σχολεία του Δήμου Μεσολογγίου

sxoleio-paidia“Με την συμπλήρωση μιας εβδομάδας από την επίσημη έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, στο Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου αυτή τη στιγμή καταγράφονται ιδιαίτερα σοβαρά προβλήματα λόγω των ελλείψεων εκπαιδευτικού προσωπικού σε δημοτικά και νηπιαγωγεία”, αναφέρει ανακοίνωση του δήμου Μεσολογγίου.

Αναλυτικότερα,  στα δημοτικά σχολεία οι κενές θέσεις δασκάλων ανέρχονται σε 58, με αποτέλεσμα να μην λειτουργούν το Δημοτικό Σχολείο Ελληνικών και τα ολοήμερα τμήματα. Τα πολυθέσια σχολεία υπολειτουργούν, ενώ παρουσιάζονται σημαντικές ελλείψεις σε θέσεις εκπαιδευτικών ειδικοτήτων. Τα Τμήματα Ένταξης και το Δημητρούκειο Δημοτικό Σχολείο, δεν έχουν ακόμη στελεχωθεί με το απαραίτητο εξειδικευμένο προσωπικό.

Στα Νηπιαγωγεία του Δήμου, οι κενές θέσεις ανέρχονται σε 22, με αποτέλεσμα το Νηπιαγωγείο Αγίου Θωμά και το 4ο Νεοχωρίου να παραμένουν κλειστά.

Ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος σε επιστολή του προς την Υπουργό Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, επισημαίνει την αναγκαιότητα άμεσης πλήρωσης των κενών με πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών, ώστε ν αποκατασταθεί το συντομότερο δυνατό η ομαλή λειτουργία Δημοτικών και Νηπιαγωγείων.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.