Πέμπτη, 24 Ιουνίου, 2021

Σοβαρές ελλείψεις στο Κέντρο Υγείας Χαλκιόπουλου

Σοβαρές ελλείψεις στο Κέντρο Υγείας Χαλκιόπουλου

κατάλογοςΣοβαρές οι ελλείψεις του Κέντρου Υγείας  Χαλκιόπουλου της ενότητας Ινάχου του δήμου Αμφιλοχίας και σε αυτές αναφέρεται η παράταξη Κίνηση Ενεργών Πολιτών Δήμου Αμφιλοχίας.

Χθες o επικεφαλής της Κίνησης Ενεργών Πολιτών Δήμου Αμφιλοχίας για την Ανατροπή και την Αναγέννηση Ευάγγελος Τσούκας και αντιπροσωπεία της κίνησης συναντήθηκαν με τον Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Χαλκιόπουλου, κύριο Ζάρβα, για να ενημερωθoύν για την κατάσταση που επικρατεί στο Κέντρο Υγείας σε σχέση με την στελέχωσή του σε ιατρικό προσωπικό αλλά και τις λοιπές ελλείψεις που παρατηρούνται.
Από τις 12 θέσεις γιατρών ΕΣΥ που προβλέπονται για το Κέντρο Υγείας, μόνο δύο καλύπτονται ενώ στις ελλείψεις ιατρικού προσωπικού υπολογίζονται δύο γενικής ιατρικής, 2 παιδίατροι, 2 μικροβιολόγοι και 2 Επιμελητές, ειδικότητες που θεωρούνται απαραίτητες για την εύρυθμη λειτουργία ενός Κέντρου Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.
Οι ανάγκες σε ιατρικό προσωπικό μέχρι σήμερα καλύπτονταν από τους αγροτικούς ιατρούς της περιοχής ο αριθμός των οποίων μειώθηκε δραματικά, ενώ σήμερα υπάρχει ένας αγροτικός ιατρός Αρωνιάδας και ένας από Μαλεσιάδα που προέρχεται από ανακατάταξη. Σημειωτέον ότι οι προβλεπόμενοι αγροτικοί ιατροί για την περιοχή είναι 6 συν 2 ( Φλωριάδας, Πατιόπουλου, Περδικακίου, Εμπεσού, Μαλεσιάδας, Αμοργιανών, Αρωνιάδας-Χαλκιοπούλου). Παράλληλα το Κέντρο Υγείας Χαλκιοπούλου αντιμετωπίζει πρόβλημα έλλειψης ασφαλούς ασθενοφόρου, καθώς το υπάρχον δεν πληροί τις προϋποθέσεις ασφάλειας που απαιτούνται για τη διακομιδή και μεταφορά ενός ασθενούς.
Η Κίνηση Ενεργών Πολιτών-όπως αναφέρει- είχε θίξει το ζήτημα της Υγείας των Πολιτών του Δήμου προεκλογικά ως το πρώτιστο μέλημα της δημοτικής αρχής και είχε καταθέσει σε δημόσιο διάλογο μια ολοκληρωμένη πρόταση που θα αντιμετωπίσει το κεντρικό πρόβλημα της υποστελέχωσης και υποχρηματοδότητησης των Κέντρων Υγείας με αγωνιστική διάθεση προς το Υπουργείο Υγείας και παράλληλη δημιουργία δικτύων αλληλεγγύης (δημιουργία Κοινωνικού Ιατρείου και Κοινωνικού Φαρμακείου) για να μπορέσουν οι συμπολίτες μας να απολαμβάνουν δωρεάν το κοινωνικό αγαθό της Υγείας.
Πλέον καλεί τη δημοτική αρχή και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και κινήσεις πολιτών σε εποικοδομητικό διάλογο και δράσεις για την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος που αντιμετωπίζουν τα Κέντρα Υγείας του Δήμου μας.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.