Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου, 2020

“Σοβαρή απειλή για την υγεία και το οικοσύστημα”

“λειτουργεί ο Βιολογικός Μεσολογγίου ή όχι;”, ρωτά ο Κώστας Παπακωνσταντίνου

“Μαζικοί θάνατοι ψαριών συμβαίνουν επί δύο εβδομάδες δίπλα στο σταθμό Βιολογικού καθαρισμού Μεσολογγίου” καταγγέλει ο Κώστας Παπακωνσταντίνου , Περιφ. Σύμβουλος (της παράταξης ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ) και Γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτ. Ελλάδας, αναρωτώμενος αν “λειτουργεί ο Βιολογικός Μεσολογγίου ή όχι;”.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο κ.Παπακωνσταντίνου:  “επί δύο εβδομάδες χιλιάδες νεκρά ψάρια εμφανίζονται στην τάφρο που βρίσκεται δίπλα ακριβώς από το βιολογικό Σταθμό Μεσολογγίου, στο δρόμο που συνδέει την πόλη με τo Τ.Ε.Ι. Μεσολογγίου.

Η τάφρος αυτή καταλήγει μέσα στη λιμνοθάλασσα της Κλείσοβας – συνεπώς πρόκειται για σοβαρή απειλή τόσο για την ανθρώπινη υγεία όσο και το πολύτιμο οικοσύστημα που ανήκει στο Εθνικό Πάρκο υγροτόπων Μεσολογγίου. Πρώτη φορά διαπιστώσαμε το πρόβλημα στις 12 Ιανουαρίου και ενημερώσαμε το Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού πάρκου Μεσολογγίου. Το πρόβλημα εξακολουθούσε και στις 21 Ιανουαρίου.Τέτοια περιστατικά έχουν συμβεί και στο παρελθόν και είχαν αποδοθεί είτε σε αστοχίες στη λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού ή σε απόβλητα ελαιοτριβείων – η δεύτερη εκδοχή δεν φαίνεται να ισχύει σε αυτή την περίπτωση.

 Αναμένουμε από Περιφέρεια και Δήμο άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος διότι είναι απαράδεκτο να συμβαίνουν τέτοια φαινόμενα μέσα σχεδόν στην πόλη του Μεσολογγίου, δίπλα στο βιολογικό, δίπλα στο δρόμο που οδηγεί στο εκπαιδευτικό ίδρυμα και μέσα σε προστατευόμενη περιοχή διεθνούς σημασίας”.

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.