Τρίτη, 2 Μαρτίου, 2021

Σπάει η συμφωνία ΣΥΡΙΖΑ-ΔΗΜΑΡ: Θα πορευτούμε με δικές μας δυνάμεις, είπε ο Κουβέλης

Σπάει η συμφωνία ΣΥΡΙΖΑ-ΔΗΜΑΡ: Θα πορευτούμε με δικές μας δυνάμεις, είπε ο Κουβέλης

tsipras_57Με σοβαρό το ενδεχόμενο να κατέλθει αυτόνομα στις εκλογές η ΔΗΜΑΡ βρίσκεται σε εξέλιξη η συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής του κόμματος.

Η άρνηση του Αλέξη Τσίπρα να τοποθετήσει τον Φώτη Κουβέλη σε θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας, στέλνοντας μήνυμα πως όλοι θα δώσουν τη μάχη του σταυρού και η άρνηση της ΔΗΜΑΡ να γίνει… συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ , έφεραν τη ρήξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πληθώρα στελεχών και βουλευτών της ΔΗΜΑΡ τάσσονται υπέρ της αυτόνομης καθόδου στις εκλογές, καθώς υπήρξε ρήξη και σοβαρές διαφωνίες στη συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ.
Σε αυτό το πνεύμα ήταν και η χθεσινή ανακοίνωση του εκπροσώπου τύπου της ΔΗΜΑΡ, Χρήστου Μαχαίρα, ενώ και από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν σοβαρές διαφωνίες για τη συνεργασία.

Υψηλόβαθμοι παράγοντες της ΔΗΜΑΡ αναφέρουν στο iefimerida ότι «δεν προσχωρούμε στον ΣΥΡΙΖΑ, εξετάζουμε ακόμη και το ενδεχόμενο να κατέβουμε στις εκλογές αυτόνομα, δεν στεκόμαστε μόνο στο θέμα του ψηφοδελτίου Επικρατείας, θέλουμε μια προγραμματική συμφωνία με τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν διαλύουμε την ΔΗΜΑΡ. Τα όργανα θα αποφασίσουν».

Τα κάλαντα του Φώτη
Την υπογραφή στο διαφαινόμενο διαζύγιο έβαλε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης με μια δήλωσή του μετά τα κάλαντα που του έψαλλαν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς μέλη του συλλόγου Θρακών Μελισσίων.

Χωρίς καμία αναφορά σε συνεργασίες, αλλά με την επισήμανση ότι η ΔΗΜΑΡ «με τις δικές της δυνάμεις, με την υπεύθυνη θέση που έχει απέναντι στα πράγματα, πορεύεται με ελπίδα, με διεκδίκηση για την κοινωνία και τη χώρα», ουσιαστικά ήταν εκείνος που… έψαλλε τα κάλαντα στον Αλέξη Τσίπρα.

Αναλυτικά ο κ. Φώτης Κουβέλης δήλωσε:
«Εύχομαι καλή χρονιά σε όλους και σε όλες! Η νέα χρονιά να είναι γεμάτη χαρά, ελπίδα και δημιουργία. Οι Έλληνες πολίτες πρέπει να σηκωθούν όρθιοι. Πρέπει να σηκωθεί η χώρα ψηλά. Μπορεί, αρκεί να το πιστέψουμε. Πρέπει με όλες μας τις δυνάμεις να συμβάλουμε, έτσι ώστε η κοινωνία μας, η Ελλάδα να πορευτεί προς μια κατεύθυνση που οδηγεί στη διέξοδο από τα αδιέξοδα στα οποία βρίσκεται. Η Δημοκρατική Αριστερά με τις δικές της δυνάμεις, με την υπεύθυνη θέση που έχει απέναντι στα πράγματα, πορεύεται με ελπίδα, με διεκδίκηση για την κοινωνία και τη χώρα. Θα συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις, προκειμένου η πορεία της χώρας να είναι θετική για το σήμερα και το αύριο. Καλή χρονιά σε όλους και σε όλες!».

Ο Αδωνις Γεωργιάδης παρακολουθεί τις εξελίξεις στην αριστερά και σχολίασε το διαφαινόμενο διαζύγιο Τσίπρα-Κουβέλη:

«Η απαξίωση προς τον Κουβέλη διδακτική. Για το τεράστιο λάθος που έκανε και για την πονηριά του Τσίπρα που αυτά τα λέει μετά την ψηφοφορία» έγραψε στο twitter ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.

www.iefimerida.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.