Σάββατο, 2 Ιουλίου, 2022

Σπάνια έκθεση για τον Πατροκοσμά στο Θέρμο

Σπάνια έκθεση για τον Πατροκοσμά στο Θέρμο
ΚΟΣΜΑΣ+Ο+ΑΙΤΩΛΟΣ
Μια σπάνια έκθεση θα πραγματοποιηθεί στο Θέρμο Αιτωλ/νίας από τις  17έως τις 24 Αυγούστου 2014 στη βιβλιοθήκη του Δήμου . Η  έκθεση αφορά τη βιβλιογραφία που αναφέρεται στο έργο του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, αρχής γενομένης από τα προεπαναστατικά χρόνια όταν ο Αλή Πασάς ο Τεπελενλής χρηματοδότησε το πρώτο βιβλίο για τον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό, το οποίο εξεδόθη σε τυπογραφείο της Βενετίας, μέχρι τις μέρες μας. Η έκθεση ήδη έχει προκαλέσει το έντονο ενδιαφέρον των συγγραφέων και ερευνητών του είδους, οι οποίοι αναμένονται να αφιχθούν στο Θέρμο το επίμαχο χρονικό διάστημα. Η έκθεση πρώτη στα παγκόσμια χρονικά στο είδος της παρουσιάζεται στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων στο Δήμο Θέρμου με αφορμή τη συμπλήρωση 300 χρόνων από την γέννηση του Αγίου.
Οι πάνω από 400 αυτοτελείς εκδόσεις, μεταξύ των ετών 1814-2014 που θα εκτεθούν, προέρχονται από το Αρχείο του Γεωργίου Β. Παπανικολάου και συμπεριλαμβάνονται στο βιβλίο του με τίτλο «ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ – ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ ΤΟΥ ΑΙΤΩΛΟΥ».
Μιλήσαμε με τον καταξιωμένο ερευνητή Γιώργο Β. Παπανικολάου ο οποίος μεταξύ άλλων με τη σεμνότητα που τον διακρίνει μας δήλωσε τα εξής: “Σε όσους αναγνώστες, φίλους και συλλέκτες ο δρόμος περνάει από το Θέρμο είναι προσκεκλημένοι”. 
Οι ενδιαφερόμενοι για την έκθεση μπορούν να επικοινωνούν απευθείας μετο Δήμο Θέρμου ή με τον ερευνητή Γιώργο Β. Παπανικολάου στο τηλ. 6977280171.

Εμείς από τη μεριά μας να ευχηθούμε καλή επιτυχία.
Βασίλης Ι. Κόκκοτος

Θέματα που ενδιαφέρουν

3 Σχόλια

  1. EΥΑΓΓΕΛΟΣ

    Τα θερμα συγχαρητήρια ειναι λιγα για τον Γιωργο Παπανικολαου.Του αξιζει καθε επαινος.Ο Αγιος Κοαμας να τον προστατευει.

  2. Αγρινιώτης.

    μπράβο στούς συντελεστές, υπέροχη προσπάθεια. Γενικά, κάθε Αύγουστο το Θέρμο μας εκπλήσσει ευχάριστα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.