Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου, 2020

Σπαζοκεφαλιά για την ΕΛΑΣ ο εγκέφαλος πίσω από τις τρομοκρατικές επιθέσεις

Συναγερμός έχει σημάνει στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία μετά το μπαράζ χτυπημάτων τις τελευταίες ημέρες. Οι αξιωματικοί εξετάζουν τρία βασικά σενάρια, προσπαθώντας να ρίξουν φως στην νέα γενιά τρομοκρατίας. Πάντα βρίσκεται υπό εξέταση ο ρόλος του Νίκου Μαζιώτη που παραμένει άφαντος από το περασμένο καλοκαίρι.

Όπως αναφέρει Το Βήμα της Κυριακής, το κυρίαρχο σενάριο στην ΕΛΑΣ είναι ότι η επίθεση στα γραφεία της ΝΔ οργανώθηκε από τον 42χρονο δημιουργό της οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας», Νίκο Μαζιώτη.Υποστηρίζουν ότι το χτύπημα στην λεωφόρο Συγγρού «αντιστοιχεί στη δυναμική και την κλάση μόνο του Μαζιώτη».
Με την άποψη αυτή δεν συμφωνούν όλα τα στελέχη. Υπάρχουν και εκείνοι που υποστήριζουν ότι τον τελευταίο καιρό ο Μαζιώτης ήταν ανενεργός και χωρίς σύστημα υποστήριξης, ότι η χρήση αυτοκινήτου για το χτύπημα -και όχι μηχανής όπως σε άλλες επιθέσεις- δεν του ταιριάζει, καθώς και ότι δεν είχε άμεσες σχέσεις με τις καταλήψεις κτιρίων, ώστε να χτυπήσει τώρα με αφορμή την βίλα Αμαλίας.
Σύμφωνα με το δεύτερο σενάριο, το χτύπημα στα γραφεία της ΝΔ προέρχεται από οργάνωση-βραχιόνα της πολυσύνθετης «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς», καθώς η ληστεία στην Πάρο και τα όπλα στην πολυτεχνειούπολη δείχνουν ότι υπάρχουν ασύλληπτα ή νέα μέλη.
Το τρίτο σενάριο που εξετάζει η ΕΛΑΣ είναι να πρόκειται για το πρώτο ένοπλο χτύπημα οργάνωσης που ώς τώρα προχωρούσε μόνο σε εμπρηστικές επιθέσεις. Ορισμένες από τις ομάδες αυτές, λένε οι αξιωματικοί, είχαν άριστη οργάνωση και θυμίζουν την περίπτωση εμπρησμού στη Microsoft στο Μαρούσι τον περασμένο Ιούνιο.

Newsroom ΔΟΛ-in.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.