Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου, 2020

Σπουδαίο γαστρονομικό γεγονός στο Αγρίνιο

Με πολλές προεκτάσεις

Αυτές τις μέρες στο Αγρίνιο θα βρεθούν σημαντικοί γευσιγνώστες του ελαιολάδου από όλη τη  χώρα σε μια πρωτότυπη και..πρωτοφανή εκδήλωση για την περιοχή μας, σε σημείο μάλιστα που ειδικοί για το εξαιρετικό ελαιόλαδο να απορούν πως είναι δυνατόν μια τέτοια εκδήλωση να λαμβάνει χώρα στο Αγρίνιο και όχι στη μοναδική αγορά που αντέχει τέτοια γεγονότα, την Αθήνα. Η απάντηση είναι ότι εδώ υπάρχει η δυνατότητα να παραχθούν εξαιρετικά ελαιόλαδα που θα έχουν μεγάλη διατροφική, γευστική αλλά και οικονομική αξία. Για το λόγο αυτό η εκδήλωση δεν είναι ανοιχτή για όλους τους παραγωγούς αλλά προσπαθεί να δώσει σε κάποιους που έχουν την τεχνογνωσία- και σε άλλους που θα την προωθήσουν- τι σημαίνει να παράγεις ελαιόλαδο που η τιμή του να ανταγωνίζεται -σε ένα μικρό μπουκάλι ειδικά φτιαγμένο -τα καλύτερα κρασιά στον κόσμο! Από τέτοιες εκδηλώσεις και ιδέες άλλωστε πάσχουμε και για το λόγο αυτό μας έχουν αφήσει πίσω χώρες όπως η Ισπανία ή η Τυνησία! Από την περιοχή μας είναι άλλωστε  η ψυχή της γευσιγνωσίας που θα γίνει σε μια αποκλειστική δοκιμή στο εστιατόριο Ηλιάστρα το Σάββατο 19 Μαΐου στις 12 το μεσημέρι, ο Ευθύμης Χριστάκης γευσιγνώστης(ambassador) που κατάγεται από την Καμαρούλα και δραστηριοποιείται στη Γερμανία. Από εκεί εκπροσωπεί χώρες όπως η…Ισπανία σε διεθνείς εκθέσεις ενώ παρέχει τις υπηρεσίες του μέσω της International Olive Oil Network, σε όλο τον κόσμο premium ελαιολάδων, επίσης από όλο τον κόσμο.  Θα οργανώσει συζήτηση- ανταλλαγή απόψεων με ΜΜΕ,  γνώστες του Ελαιολάδου   και Φορείς της Πόλης του Αγρινίου μαζί με τους: Ελένη Νικολάου, MSc, Κλινικός Διαιτολόγο-Αθλητικό Διατροφολόγο, Κώστα Μπαλάφα(general manager of olive vision-moria elea), Γιώργο Δημαράκη(general manager of olive vision-moria elea) και Κωστή Στεφάνου (Commercial Director of oliveShop.com).

Την προηγούμενη μέρα θα υπάρξει και μαγείρεμα… ανοιχτό στο κοινό με βάση τοπικό εξαιρετικό ελαιόλαδο που δεν έχει μεγάλη παραγωγή ενώ οι υπεύθυνοι έχουν έρθει σε επαφή και με όσους φορείς θα μπορούσαν να δώσουν μια νέα κατεύθυνση στην τοπική παραγωγή. Ήδη η μεγαλύτερη εξαγωγική δύναμη στον τομέα(στην κλίμακα των επιχειρήσεων με καλά ελαιόλαδα και όχι στη μαζική παραγωγή) αυτό που είναι από τα μέρη μας, η Γαία  έχει εκφράσει το ενδιαφέρον της για το όλο εγχείρημα. Να δούμε τι μπορεί να βγει από μια τόσο ειδική προσπάθεια.

 

Γ.Σ.

 

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.