Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου, 2021

Σπύρος Μπαράκος: Ο Ακαρνάνας Φαρμακοποιός του Αγίου όρους

Σπύρος Μπαράκος: Ο Ακαρνάνας Φαρμακοποιός του Αγίου όρους

MPARAKOS SPYROS (1)

         Ο Σπύρος Μπαράκος (από το Μοναστηράκι Βόνιτσας), με πρωτοποριακό ρόλο στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας, εδώ και δυο (2) χρόνια περίπου διατηρεί φαρμακείο στο Άγιο Όρος, προσφέροντας τις υπηρεσίες του στους μοναχούς και στους επισκέπτες
      Άνθρωπος πολύπλευρος, έντονος, δημιουργικός  και δυναμικός, o Σπύρος Μπαράκος, είχε διατελέσει εκδότης της εφημερίδας «Ακαρνανία», δημιούργησε την ιστοσελίδα akarnania.net και συνέβαλε αποφασιστικά να μετατραπεί το Μοναστηράκι Βόνιτσας και η γύρω περιοχή σε κυψέλη πολιτισμού και τώραδιατηρεί φαρμακείο στις Καρυές.
     Προχθές στη πρωτεύουσα του Άθως, στις Καρυές, μια παρέα Ξηρομεριτών βρέθηκαν στο φαρμακείο του, οπου έτυχε θερμής υποδοχής από τον Σπύρο Μπαράκο……
 

 

     Είναι ένας καλόκαρδος, αυθόρμητος, φιλόξενος και ακέραιος πατριώτης, ο οποίος καλοδέχτηκε τα παιδιά στο φαρμακείο του και τα αγκάλιασε κυριολεκτικά.
     Ευγενικότατος, απλός, ευχάριστος, σαφής και με βαθιά γνώση του Αγίου όρους και όχι μόνο, έμαθε παρά πολλά στη παρέα, τα οποία έμειναν βαθιά χαραγμένα στη σκέψη τους και στις καρδιές τους.
        Η Ξηρομερίτικη παρέα τον ευχαριστεί και του εύχεται να του χαρίζει η Παναγία υγεία και πλούσια την ευλογία της.
     Συνιστούν δε στους Αιτωλοακαρνάνες, όταν επισκέπτονται το Άγιο Όρος να μην ξεχνούν να επισκεφτούν τον Σπύρο Μπαράκο, στο φαρμακείο του, στις Καρυές, στην καρδιά του Αγίου όρους.

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. agriniotis

    Μπράβο στον άνθρωπο που εξυπηρετεί τόσους μοναχούς και λαϊκούς προσκυνητές στο άγιο Όρος. Τώρα μαθαίνω για ύπαρξη φαρμακείου.
    Και κάτι για τον Theodore Anastos, που σχολιάζει. Μάθε γράμματα, αγόρι, και μετά να εξηγήσεις την Αγία Γραφή!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.