Κυριακή, 18 Απριλίου, 2021

Στάμος Ντέμος, υποψήφιος με Σώκο: “Να εγκαταλείψουμε παλιές λογικές”

Στάμος Ντέμος, υποψήφιος με Σώκο: “Να εγκαταλείψουμε παλιές λογικές”

ntemosΝα εγκαταλείψουμε παλιές λογικές και να δοθεί έμφαση στον αγροτικό-τουριστικό τομέα με παράλληλη αξιοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς προτρέπει  μεταξύ άλλων στο προεκλογικό του μήνυμα ο υποψήφιος με το συνδυασμό του Θύμιου Σώκου “Δυτική Συμπολιτεία”  στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας Στάμος Ντέμος:

“Έφθασε ο καιρός που θα πρέπει να εγκαταλείψουμε παλιές λογικές και πρακτικές. Η σημερινή οικονομική συγκυρία έχει σημαδέψει την καθημερινότητα μας με τρόπο πρωτοφανή.

Ο τόπος μας χρειάζεται λύσεις και ανθρώπους που είναι έτοιμοι να αγωνιστούν για ένα καλύτερο αύριο. Θα πρέπει να ξεκινήσουμε από τα αυτονόητα: τι δυνατότητες έχουμε και τι μπορούμε να κάνουμε. Ο πρώτος τομέας που πρέπει να δώσουμε έμφαση είναι ο αγροτικός. Η Αιτωλοακαρνανία έχει τεράστια δυναμική στον αγροτικό χώρο.

Όπως είναι γνωστό οι επιδοτήσεις λειτούργησαν ως σχετικά σταθερό εισόδημα με αποτέλεσμα την αποδυνάμωση του αγροτικού τομέα σε συνδυασμό με την ελλιπή πληροφόρηση και στήριξη από το κράτος. Είναι γεγονός ότι παράγουμε εξαιρετικής ποιότητας αγροτικά προϊόντα. θα πρέπει όμως να καταλάβουμε και να μάθουμε τι προϊόντα αναζητά η αγορά, ποια προϊόντα προτιμά ο καταναλωτής.

Ταυτόχρονα θα πρέπει να απομακρυνθούμε από την μονοκαλλιέργεια. Περισσότερα του ενός προϊόντα σημαίνει περισσότερες εναλλακτικές.sokos

Θα πρέπει όμως να επενδύσουμε σε χρόνο και χρήμα για να τυποποιήσουμε τα προϊόντα μας και να τα προβάλουμε στον καταναλωτή. Σε μια τέτοια συλλογική προσπάθεια θα πρέπει να υπάρχουν και κάποιοι που θα πουλάνε, επικοινωνούν και θα διαπραγματεύονται με την αγορά. Χρειάζεται σχέδιο, χρειάζεται να δούμε σε τοπικό επίπεδο τι μπορεί να καλλιεργηθεί, να γνωρίζουμε τι θα πάει για την εσωτερική κατανάλωση και να καταλάβουμε τις τάσεις στις αγορές του εξωτερικού. Πέρα από τον αγροτικό χώρο σημαντικές είναι οι προοπτικές για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας.

Αν εξαιρέσει κανείς ορισμένες τοπικές προσπάθειες, οι δυνατότητες της περιοχής μας παραμένουν ανεκμετάλλευτες. Έργα όπως η Ιόνια Οδός μπορεί να αποτελέσουν την αρχή για ένα καλύτερο τουριστικό προϊόν της περιοχής.

Η συντονισμένη ανάδειξη του φυσικού πλούτου, των αρχαιολογικών χώρων και η ενίσχυση των υπαρχουσών τουριστικών υποδομών μπορούν να αποτελέσουν κίνητρο για την προσέλκυση επισκεπτών. Η περιοχή μας έχει πολλές ομορφιές, έχει ιστορικό πλούτο, αυτό που χρειάζεται είναι μία σοβαρή συνολική αντιμετώπιση του τουρισμού ως μοχλός οικονομικής ανάπτυξης.

Αφήνουμε τις παλιές λογικές και πρακτικές πίσω, κοιτάμε μπροστά με όρεξη και θέληση. Στις 18 Μαϊου καλούμαστε να αποφασίσουμε για την παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου μας.

Στις 18 Μαϊου ψηφίζουμε «ΔΥΤΙΚΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ»,στηρίζουμε Θύμιο Σώκο.

Στάμος Ντέμος-Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με τον συνδυασμό «ΔΥΤΙΚΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ»

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.