Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου, 2021

Σταγόνα σταγόνα αγοράζουν το πετρέλαιο θέρμανσης

Σταγόνα σταγόνα αγοράζουν το πετρέλαιο θέρμανσης

ËÁÑÉÓÁ - ÐÅÔÑÅËÁÉÏ ÈÅÑÌÁÍÓÇÓ (EUROKINISSI // ÊÙÓÔÁÓ ÌÁÍÔÆÉÁÑÇÓ)Έως 30 Απριλίου του 2014 θα διαθέτουν πετρέλαιο θέρμανσης τα πρατήρια υγρών καυσίμων

Στα περσινά επίπεδα η ζήτηση του πετρελαίου θέρμανσης στην Αιτωλοακαρνανία, δηλαδή 70% πτώση σε σύγκριση με το 2011. Προ ημερών που η θερμοκρασία έπεσε, υπήρξε η κινητικότητα των καταναλωτών, στην οποία παρουσιάστηκε και αύξηση έως 15% σε σύγκριση με τις αντίστοιχες περσινές ημερομηνίες

Αν και η διάθεση πετρελαίου θέρμανσης έχει ξεκινήσει από τις 15 Οκτωβρίου και συνεχώς το τελευταίο διάστημα ο καιρός αγριεύει και οι θερμοκρασίες είναι τέτοιες που το κρύο είναι τσουχτερό, το ενδιαφέρον για προμήθεια πετρελαίου είναι τουλάχιστον υποτονικό. Φέτος η ζήτηση κινήθηκε στα περσινά επίπεδα που σημαίνει ότι υπήρξε 70% μείωση σε σύγκριση με το 2011.

Μια ευχάριστη αίσθηση γεύτηκαν οι πρατηριούχοι όταν πρωτοξεκίνησαν τα κρύα, αυτά των προηγούμενων ημερών, που παρατήρησαν μια μικρή αύξηση στην ζήτηση και στην αγορά πετρελαίου θέρμανσης που αγγίζει το 10% με 15% σε σύγκριση όμως με τις περσινές αντίστοιχες ημερομηνίες. Σε σύγκριση ακόμη με το 2011 που λ.χ. αγόραζαν 10 άτομα πετρέλαιο, πέρσι αλλά και φέτος, σύμφωνα με τον πρόεδρο των Βενζινοπωλών Αιτωλ/νίας – Λευκάδος κ. Δημοσθένη Κακούρη, αγοράζουν μόλις οι 3.

Όλα τα πρατήρια έχουν προμηθευτεί πετρέλαιο θέρμανσης, αλλά οι ποσότητες που διαθέτουν είναι σαφώς περιορισμένες. Συγκεκριμένα διαθέτουν πετρέλαιο σύμφωνα με τις παραγγελίες τους. Οι περισσότεροι εκ των ενδιαφερόμενων για πετρέλαιο εστιάζονται στο να πληροφορηθούν τις διαδικασίες για την επιδότηση και στο τι δικαιολογητικά πρέπει να προσκομίσουν παρά να αγοράσουν πετρέλαιο.

Μεγάλη μερίδα εξ αυτών δεν αγοράζει πετρέλαιο θέρμανσης παρ’ ότι είχε υποβάλει τα δικαιολογητικά. Φέτος η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης είναι 1.30 ευρώ, ενώ η επιδότηση είναι 0,35 λεπτά ανά λίτρο. Τα λίτρα που δικαιούνται είναι 8 ανά τ.μ. για σπίτι έως 120 τ.μ. Δηλαδή ο κάτοχος σπιτιού 50 τ.μ. θα έχει 400 λίτρα. Συνεπώς, αν και το πετρέλαιο κοστίζει 1.30 λεπτά, οι καταναλωτές δεν θα χρειαστεί να πληρώσουν σε καμία περίπτωση 1 ευρώ όπως δηλώνει ο κ. Δημοσθένης Κακούρης αν λάβουν την επιδότηση.

Εκτιμήσεις βενζινοπωλών είναι ότι η αγοραστική κίνηση θα είναι εντός των γιορτών και ίσως άλλο ένα μικρό κύμα αγοραστών πετρελαίου θέρμανσης παρουσιαστεί περίπου τον Φεβρουάριο, αναλόγως πάντα και το καιρός θα επικρατήσει.

Κων/νος Χονδρός

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.