Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου, 2021

Σταθάκης: Θα υπάρξουν αυξήσεις φόρων – Οι ιδιωτικοποιήσεις θα γίνουν

Σταθάκης: Θα υπάρξουν αυξήσεις φόρων – Οι ιδιωτικοποιήσεις θα γίνουν

STATHAKHS_533_355

Ένα σαφές μήνυμα στέλνει και προς το εξωτερικό και την πλευρά των δανειστών για τις ιδιωτικοποιήσεις με τις σημερινές του δηλώσεις Γιώργος Σταθάκης. Προς το εσωτερικό και τους Έλληνες πολίτες υπάρχει επίσης ένα σαφές μήνυμα, θα αυξηθούν οι φόροι.

Ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης μιλώντας στην ΕΡΤ και αναφερόμενος στη συμφωνία, για την οποία δήλωσε αισιόδοξος, ήταν ξεκάθαρος ως προς την αύξηση των φόρων.
Ο υπουργός πάντως χαρακτήρισε την αύξηση οριακή, λέγοντας ότι θα έχει αναδιανεμητικό χαρακτήρα με στόχο τη στήριξη των χαμηλότερων εισοδημάτων.
Με τον τρόπο αυτό ο κ. Σταθάκης εμμέσως επιβεβαιώνει τις διαρροές για αύξηση της έκτακτης εισφοράς στα μεσαία εισοδήματα κ.α.
Παράλληλα ο υπουργός έστειλε μήνυμα πως όποιες ιδιωτικοποιήσεις έχουν εγγραφεί στον προϋπολογισμό του 2015 θα πραγματοποιηθούν.
Έτσι ο κ. Σταθάκης είπε ουσιαστικά ότι οι ιδιωτικοποιήσεις ΟΛΠ, ΟΛΘ, περιφερειακών αεροδρομίων και ΤΡΕΝΟΣΕ προχωρούν κανονικά.

http://www.newsit.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Άδραξε την μέρα

    Σαφώς και θα αυξηθούν οι φόροι,βεβαίως θα ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα,αφού αυτές είναι οι προσταγές του ευρωπαικού και διεθνούς κεφαλαίου.Δεν χρειαζόταν υπενθύμηση από το Σταθάκη,εκτός και απευθύνεται μόνο σε αυτούς που πίστευαν το αντίθετο.Από τους δύο δρόμους,δηλαδή τη ρήξη ή την παραμονή σε αυτό το στυγνό αγριοευρωκαπιταλιστικό σύστημα διαλέξατε το πιο “ανώδυνο”.Διότι για τη ρήξη χρειάζεται σοβαρή προετοιμασία και υποδομή και συγκατάθεση του λαού αφού έχει σοβαρή ενημέρωση,λαό αποφασισμένο να αλλάξει νοοτροπία ο ίδιος και να υπομένει και φυσικά να αλλάξει μοντέλο η χώρα και το κυριότερο να αποκομματικοποιηθεί ο κρατικός μηχανισμός.Δυστυχώς το τελευταίο δεν το θέλει ούτε ο θεός,ούτε ο διάβολος[εννοώ τα κόμματα ]που λέει κι ο λαός.Και ο ΣΥΡΙΖΑ απλά εφαρμόζει και θα εφαρμόσει την “αλάνθαστη” αυτή συνταγή.Πάντα με πατρίκιους και πληβείους δηλαδή.Με τσιτάτα περί δημοκρατίας,ισονομίας και “δικαίωσης του λαού”.Αυτή η δημοκρατία[η λέξη μόνο] πάντα είναι κερδισμένη[μέσα-έξω νίκες, για να χρησιμοποιήσω ποδοσφαιρικό όρο],ο λαός όμως πάντα ηττημένος και να πέφτει κατηγορία.Μόνο αν κερδίσει η νοημοσύνη[του λαού],θα υφίστανται ήττες τα κομματικά συστήματα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.