Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου, 2020

Στα δικαστήρια για τα ενοίκια

πολλοί έμποροι του Αγρινίου

Έξοδο- βραχνάς για πολλούς εμπόρους έχει πλέον γίνει και το ενοίκιο που κάθε μήνα πληρώνουν για τη στέγαση της επιχείρησής τους. Όσο πιο κεντρικά της πόλης στεγάζεται δε ένα κατάστημα και αναλόγως  όπως είναι λογικό και με τα τετραγωνικά του, τόσο μεγαλύτερο και το ποσό που θα πρέπει να καταβάλλουν για ενοίκιο κάθε μήνα.

Για να ελαφρύνουν το οικονομικό φορτίο οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων που ο χώρος στον οποίο διατηρούν την επιχείρησή τους δεν ανήκει στους ίδιους, ζητούν μείωση ενοικίου και όταν αυτό δεν γίνεται εφικτό πολλοί καταφεύγουν στο  νόμο. Δεν ήταν λίγες οι περιπτώσεις Αγρινιωτών καταστηματαρχών που δεν κατάφεραν συμβιβαστικά να βρουν μια μέση οδό με τον νοικάρη τους και κατέφυγαν στο δικαστήριο.

Σύμφωνα και με την Γενική Γραμματέα του Εμπορικού Συλλόγου κ. Χάιδω Παπαζήση το ποσοστό των ιδιοκτητών που υλοποίησαν το αίτημα των εμπόρων για μείωση στο ενοίκιο είναι πολύ μικρό. «Μέσα στο ’13 έχουν γίνει αρκετές δίκες και μάλιστα με τον τρόπο αυτό πολλοί δικαιώθηκαν. Κάποιοι κατάφεραν μείωση του ενοικίου τους μέχρι και 40%! Αυτό το κατάφεραν και έμποροι που διατηρούν το κατάστημά τους σε κεντρικότατα σημεία της πόλης» αναφέρει στο «Γεγονός».

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.