Τρίτη, 13 Απριλίου, 2021

Στα ζόρικα αναλαμβάνουν Αιτωλοακαρνάνες στην ΚΕΣΠΥ

Στα ζόρικα αναλαμβάνουν Αιτωλοακαρνάνες στην ΚΕΣΠΥ

Σε  δύσκολη στιγμή εξελέγησαν οι δύο Αιτωλοακαρνάνες Λουκάς Καλαμπόκης (πρόεδρος) και Γρηγόρης Τζαμαλής (γενικός γραμματέας) για να αναλάβουν τα ηνία της ΚΕΣΠΥ (Κεντρική Ένωση Παραγωγών Σπόρων και Πολλαπλασιαστικού Υλικού). Δύσκολη στιγμή, αν έχουν βάσει όσα διαρρέονται για τα οικονομικά της Οργάνωσης καθώς σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Agrenda «άνοιγμα» 1,8 εκατ. ευρώ έχουν αφήσει στα οικονομικά της σποροπαραγωγικής οργάνωσης ΚΕΣΠΥ, τα μέλη της, που είναι Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών.
Η ΚΕΣΠΥ είναι τριτοβάθμια συνεταιριστική Οργάνωση, της οποίας μέλη είναι 70 Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών (Ε.Α.Σ.) με αντικείμενο την παραγωγή και εμπορία πολλαπλασιαστικού υλικού. Ιδρύθηκε το 1988 και λειτούργησε το 1994,ενώ έδρα της ΚΕΣΠΥ είναι η Αθήνα και έχει υποκαταστήματα στην Θεσ/νίκη, τη Λάρισα, τη Λαμία και την Καρδίτσα.

Εδώ και τρία χρόνια το οικονομικό πρόβλημα διογκώνεται, με αποτέλεσμα, σήμερα, οι περισσότεροι συμβασιούχοι σποροκαλλιεργητές της ΚΕΣΠΥ να μην έχουν πληρωθεί για τις περσινές παραδόσεις σπόρων και οι 13 εργαζόμενοι να παραμένουν χωρίς μισθοδοσία από τον Νοέμβριο του 2011, απειλώντας μάλιστα με ασφαλιστικά μέτρα. Τα θέματα της οργάνωσης και τα προβλήματα θα τεθούν επί τάπητος τις επόμενες ημέρες …Οι δύο αιτωλοακαρνάνες πάντως είναι πρόσωπα που μπορούν να συνεισφέρουν στην επίλυση των προβλημάτων.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.