Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου, 2020

Στα μέσα Νοεμβρίου οι αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας

teliΣτα μέσα Νοεμβρίου οι αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας – Στις αρχες το επίδομα θέρμανσης.

Αποσυνδέονται, όπως όλα δείχνουν τα τέλη κυκλοφορίας των αυτοκινήτων από την ένταξή τους στα ισοδύναμα προκειμένου να αποτραπεί η επιβολή 23% ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση. Η οριστικοποίηση των αλλαγών για τα τέλη, αναμένεται εντός του πρώτου δεκαπενθημέρου του Νοεμβρίου, ενώ αρχές Νοεμβρίου, αναμένεται και η απόφαση για τα κριτήρια χορήγησης του επιδόματος θέρμανσης.

Ετσι το σενάριο της αύξησης των τελών κυκλοφορίας δεν φαίνεται να εξετάζεται από την κυβέρνηση ενώ όπως τονίζουν κύκλοι του Υπουργείου Οικονομικών έχουν βρεθεί δύο ισεδύναμα που θα προταθούν στους θεσμούς Οι αλλαγές που προωθούνται στα τέλη κυκλοφορίας θα προχωρήσουν κανονικά και θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα.

Μέχρι και τα 200 ευρώ ετησίως θα φτάσουν οι αυξήσεις στα τέλη κυκλοφορίας, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1.

Το υπουργείο Οικονομικών θα περάσει διάταξη για παράταση, πιθανόν μέχρι τις 20 Νοεμβρίου Στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι να αυξηθούν τα τέλη με:

– Σύνδεση τιμής & κυβικών

– Μεγαλύτερη αύξηση σε ακριβά και μεγάλου κυβισμού

– Μικρότερη σε φθηνά χαμηλού κυβισμού – Κατάργηση εξαιρέσεων από τέλη κυκλοφορίας (αντιρρυπαντικά κλπ.) Οι κλίμακες που έχουν προταθεί έως τώρα είναι τέσσερις:

– 1η κλίμακα: Αύξηση 50€

– 2η κλίμακα: Αύξηση 100€

– 3η κλίμακα: Αύξηση 150€

– 4η κλίμακα: Αύξηση 200€

Παραδείγματα Για παράδειγμα ένα Ι.Χ. αξίας 50.000 ευρώ, 3.000 κυβικών, εξαετίας: τα τέλη κυκλοφορίας σήμερα είναι 880 ευρώ και με την αύξηση στην 4η κλίμακα θα πληρώσει 1.080 ευρώ. Η αύξηση, δηλαδή, θα είναι 200 ευρώ.

Σε ένα Ι.Χ. αξίας 15.000 ευρώ, 1.600 κυβικών, τετραετίας και με εκπομπή CO 201 – 250 (γρ./χλμ.): τα τέλη κυκλοφορίας σήμερα είναι 2,8 ευρώ. Με την κατάργηση εξαίρεσης θα πληρώσει: 50 ή 100€, δηλαδή η αύξηση είναι 47-97 ευρώ.

www.dikaiologitika.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.