Δευτέρα, 1 Μαρτίου, 2021

“Στα μονοπάτια των μύθων” και φέτος η Ναύπακτος

“Στα μονοπάτια των μύθων” και φέτος η Ναύπακτος

mathitiko festival OUTΟ Δήμος Ναυπακτίας διοργανώνει  το Φεστιβάλ Μαθητικού Θεάτρου: «Στα μονοπάτια των μύθων» 2015, στο αρχαίο θέατρο της Μακύνειας, το Σάββατο 6/6/2015 και την Κυριακή 7/6/2015 και ώρα 18:30. Το φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού Παιδείας & Θρησκευμάτων και πραγματοποιείται με τη συνεργασία των διευθυντών και των εκπαιδευτικών των δημοτικών σχολείων που συμμετέχουν και τη χορηγία της ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε.

«Με πρωταγωνιστές τους μαθητές  του Δήμου θα έχουμε την ευκαιρία να ταξιδέψουμε στο μακρινό παρελθόν και να γνωρίσουμε τους μυθικούς ήρωες της Αιτωλίας και τα κατορθώματά τους (μύθοι Ηρακλή & Ηρακλειδών, Μύθοι Μελέαγρου και Καλυδώνιου κάπρου, Όρνιθες Αριστοφάνη κλπ). Οι μαθητές υπό την καθοδήγηση  της σκηνοθέτιδας  κας Ειρήνης Ευαγγελάτου  θα παρουσιάσουν  μύθους διασκευασμένους σε θεατρικό δρώμενο.

Ο Δήμος Ναυπακτίας φιλοξενεί φέτος  στο Φεστιβάλ  σχολεία από το Αγρίνιο και την Πάτρα. Ο  θεσμός αυτός δεν έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα αλλά τη  βιωματική επαφή των μαθητών με το αρχαίο δράμα και με τον πλούτο της πολιτιστική μας κληρονομιάς», αναφέρει η ανακοίνωση του δήμου Ναυπακτίας.

mathitiko festival  N

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.