Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου, 2020

Στα χαρτιά ακόμη το Μεταγωγών

Ελπίδες ότι θα λειτουργήσει με τη νέα δικαστική περίοδο

Αν και έχουν περάσει τόσοι μήνες από τη σχετική επίσημη ανακοίνωση και την δημοσίευση στο ΦΕΚ της ίδρυσης του Τμήματος Μεταγωγών στην Αστυνομική Διεύθυνση Ακαρνανίας, που είχε αρκούντως χαιρετηθεί (από τοπικούς φορείς, δικηγορικό σύλλογο κλπ), στη ουσία η εξέλιξη αυτή έχει παγώσει και υπάρχει μόνο στα χαρτιά,

Να θυμίσουμε πως η σχετική Υπουργική Απόφαση των αρμόδιων υπουργών (Δένδια,  Σταϊκούρα) δημοσιεύτηκε τον Σεπτέμβριο του 2012 και ουσιαστικά σηματοδοτούσε και την κατάργηση και συγχώνευση των δυο Αστυνομικών Τμημάτων του Αγρινίου, σ’ ένα Τμήμα, το Αστυνομικό Τμήμα Αγρινίου.

Από την αρχή είχε τονιστεί πως για την εύρυθμη λειτουργία του Τμήματος Μεταγωγών, απαιτούνταν και η απόκτηση ικανού αριθμού προσωπικού, αλλά και υλικοτεχνικής υποδομής. Στο Αγρίνιο ήρθαν ήδη 14 αστυνομικοί από συμπληρωματικές μεταθέσεις αλλά απαιτείται ακόμη η προσθήκη περίπου 25 ατόμων, μέσα από έκτακτες μεταθέσεις, δηλαδή από προσωπικό που θα έρθει από άλλες Διευθύνσεις. Με αυτόν τον  τρόπο θα μπορέσει να λειτουργήσει απρόσκοπτα και το νέο ενιαίο Αστυνομικό Τμήμα του Αγρινίου, με 100 άτομα αστυνομικό προσωπικό

Όμως, αν και παρήλθε χρονικό διάστημα οκτώ μηνών, δεν υπάρχει τίποτε νεώτερο σχετικά με την λειτουργία του Τμήματος που παραμένει στα χαρτιά. Όπως είναι φυσιολογικό το “πάγωμα” αυτό έχει προκαλέσει  δυσαρέσκεια και στον τοπικό Δικηγορικό Σύλλογο αλλά και στους εκπροσώπους των Αστυνομικών Υπαλλήλων, που προσπαθούν να πιέσουν ώστε η υπόθεση να ξεμπλοκάρει.
Άλλωστε η λειτουργία του Εφετείου Δυτικής Στερεάς Ελλάδος, είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την λειτουργία του Τμήματος Μεταγωγών και ήταν ακριβώς αυτή η δημιουργία του εφετείου που επέβαλλε και την ίδρυση του  Τμήματος.

Αυτό σύμφωνα με πληροφορίες θα γίνει την νέα δικαστική περίοδο και πιθανολογείται πως με την έναρξη της το ερχόμενο φθινόπωρο, το Τμήμα θα πάρει σάρκα και οστά.

Πληροφορίες αναφέρουν πάντως πως η  Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων της Ακαρνανίας, προτίθεται πλέον να θέσει το θέμα με επιτακτικό και διεκδικητικό τρόπο, αφού αποτελεί σημείο – κλειδί για την αναβάθμιση των τοπικών αστυνομικών υπηρεσιών. Να θυμίσουμε πως οι συνδικαλιστές αστυνομικοί της περιοχής, έχουν επισημάνει πως η δημιουργία εφετείου, Τμήματος Μεταγωγών κλπ, αποτελούν μια σημαντική ευκαιρία, ώστε να επιτευχθεί -γιατί όχι;- ο διαχωρισμός των αστυνομικών υπηρεσιών από  την σημερινή τους περιφερειακή δομή και να επιτευχθεί η δημιουργία μιας άλλης και νέας Περιφερειακής Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης, για την Δυτική Στερεά Ελλάδα, με έδρα την Αιτωλοακαρνανία. Όπως σημειώνεται μάλιστα η εξέλιξη αυτή θα μπορούσε κάλλιστα να αποτελέσει ένα “όπλο” για όσους μιλάνε για ανάγκη πλήρους απαγκίστρωσης της Αιτωλοακαρνανίας, από την σημερινή διοικητική Περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδος.

“Εμείς αυτό που θέλουμε είναι το Τμήμα Μεταγωγών Δικαστηρίων και το ενιαίο Αστυνομικό Τμήμα Αγρινίου  να λειτουργήσουν και να λειτουργήσουν όπως πρέπει, με τον  απαραίτητο αριθμό των αστυνομικών και την υλικοτεχνική υποδομή που είναι αναγκαία. Ελπίζουμε πως αυτό μπορεί να γίνει, με το προσωπικό και με την υποδομή που απαιτείται σε οχήματα, εξοπλισμό ώστε να είναι  αποτελεσματική η αστυνόμευση και η φύλαξη. Άλλωστε δεν πρέπει να μας διαφεύγουν οι ιδιαιτερότητες της περιοχής, όπως η μεγάλη της έκταση και η έξαρση και εγκληματικότητας και το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών που πρέπει να εμπεδωθεί ” σημειώνουν χαρακτηριστικά στο “Γεγονός” τοπικοί συνδικαλιστές της Αστυνομίας.

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.