Σάββατο, 17 Απριλίου, 2021

Στενά Αγαλιανού: Το ισχυρό χαρτί του εναλλακτικού τουρισμού

Στενά Αγαλιανού: Το ισχυρό χαρτί του εναλλακτικού τουρισμού


Οι δύο πρώτες φωτογραφίες είναι από τη τοποθεσία “Στενά Αγαλιανού”. Βρίσκονται στα όρια Αιτωλοακαρνανίας ( Δήμος Παρακαμπυλίων) και Ευρυτανίας. Πρόκειται για το σημείο που συναντιούνται ο ποταμός Τρικεριώτης με τη λίμνη Κρεμαστών.Όπως βλέπετε το σημείο προσφέρεται για κατασκήνωση, εναλλακτικές δραστηριότητες, μπάνιο στα πεντακάθαρα νερά κτλ κτλ. Από πέρισυ μαζεύει κόσμο από κάθε γωνιά της Ελλάδας, οι οποίοι κατασκηνώνουν στο Πλατανόδασος που βλέπετε, το οποίο μάλιστα διαθέτει και αμμουδία..

Αυτοί είναι μερικοί από τους συμμετέχοντες στην χθεσινή εκδρομή του Συλλόγου Παρακαμπύλιων Νέων στο εν λόγω σημείο. Το πρόγραμμα της εκδρομής περιείχε rafting στη λίμνη και αφετηρία οριζόνταν στα στενά Αγαλιανού. Απώτερος σκοπός της εκδρομής είναι η γνωριμία του κόσμου με το εν λόγω φυσικό περιβάλλον ..Γιατί δεν φτάνουν μόνο τα πανάκριβα φυλλάδια η οι διαφημίσεις.. Η καλύτερη διαφήμιση είναι η προφορική, στόμα με στόμα που λένε. Και αυτό γίνεται μόνο με τη μετάβαση στο εν λόγω σημείο. Άλλωστε γεγονότα πανελλήνιου ενδιαφέροντος όπως τα river party στη Καστοριά και στον Άρδα ξεκίνησαν από παρέες, από εμάς τους ίδιους. Οι ίδιοι οι πολίτες “τρέξαν唨και “πονέσανε” τις εκδηλώσεις αυτές ( Άλλο μετά ότι μπήκαν και άλλοι φορείς στο παιχνίδι).
Και το θέμα είναι να γίνει γνωστό στην Αιτωλοακαρνανία. Θυμίζουμε ότι η Λίμνη Κρεμαστών φιγουράρει στα τουριστικά φυλλάδια της Ευρυτανίας και μάλιστα εταιρίες με εναλλακτικές δραστηριότητες ( rafting, kanoe cayak) δραστηριοποιούνται εδώ και χρόνια στο Καρπενήσι. Σε μία από αυτές τις εταιρίες απευθύνθηκαν οι διοργανωτές για αυτή την εκδρομή.
Γιατί εμείς να είμαστε εκτός;

Η προετοιμασία..

Πορεία προς τη Λίμνη Κρεμαστών..

Μπάνιο στα ζεστά νερά (!) της λίμνης

Μεταφορά των βαρκών εκτός λίμνης

Καταρρίχηση από τη Γέφυρα Επισκοπής (rappel)

Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε στο blog Parakampylioi.blogspot.com. Στα στενά του Αγαλιανού πάντως το ραντεβού ανανεώθηκε για τις 14 Αυγούστου όπου θα πραγματοποιηθεί το πρώτο river party από τους Παρακαμπύλιους Νέους. Το πάρτυ θα διαρκέσει έως την άλλη μέρα και θα περιλαμβάνει ανάλογες δραστηριότητες. Για αυτό όσοι πιστοί προσέλθετε με την σκηνή σας..

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.