Τρίτη, 27 Οκτωβρίου, 2020

ΣτΕ: Εισφορές 4 ετών θα πληρώσουν αναδρομικά 120.000 μηχανικοί

Το ΣτΕ απέρριψε την προσφυγή του ΤΕΕ για τις αυξήσεις που επιβλήθηκαν τον Ιούλιο του 2011. Εισφορές 4 ετών θα πληρώσουν 120.000 μηχανικοί.

ste-eisfores-4-etwn-tha-plirwsoun-12000-mixanikoi.w_lΑπόφαση-βόμβα με την οποία 120.000 μηχανικοί ασφαλισμένοι στο ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ θα κληθούν να πληρώσουν αναδρομικά από τον Ιούλιο του 2011 αυξημένες εισφορές στο Ταμείο τους εξέδωσε το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Η απόφαση δεν έχει ακόμη δημοσιευτεί επισήμως από το ΣτΕ αλλά ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, την έχει στα χέρια του το ΤΕΕ και έχει ανάψει φωτιά σε όλο τον κλάδο των μηχανικών γιατί ουσιαστικά τουςυποχρεώνει να καταβάλλουν αναδρομικά τις αυξημένες εισφορές που θεσπίστηκαν με τον νόμο 3986/2011 καθώς το ανώτατο δικαστήριο, έκρινε ότι συνταγματικές, απορρίπτοντας την προσφυγή του ΤΕΕ που ζητούσε να μην ισχύουν οι νέες εισφορές λόγω αντισυνταγματικότητας.

Οπως γράφει η εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ, μέχρι να τελεσιδικήσει η προσφυγή το Ταμέιο των μηχανικών (ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ) πήρε απόφαση να παγώσει την εφαρμογή του νόμου από τον Απρίλιο του 2013. Παρότι η απόφαση αυτή δεν βρήκε τότε σύμφωνα όλα τα μελη της Διοίκησης, εντούτοις η πλειοψηφία της διοικούσας επιτροπής του ΤΣΜΕΔΕ επέβαλε το «δεν πληρώνω» και ακύρωσε την εφαρμογή του νόμου.

Το βασικό επιχείρημα ήταν ότι ο κλάδος των μηχανικών αδυνατούσε να επωμιστεί την αύξηση των εισφορών εξαιτίας της κρίσης που είχε προκαλέσει στον κατασκευαστικό τομέα η οικονομική ύφεση.

ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

thetoc.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.