Τετάρτη, 3 Μαρτίου, 2021

Στην κοσμάρα του ΠΑΣΟΚ

Στην κοσμάρα του ΠΑΣΟΚ

pasok

Πραγματικά την ώρα που ο κόσμος χάνεται το μόνο κόμμα που θα μπορούσε να κάνει εκλογές με… αμεσοδημοκρατικό…πρόσημο(σ.σ. πόσες μπαλαφάρες της μεταπολίτευσης να χωρέσουν σε μια πρόταση!)ήταν το ΠΑΣΟΚ. Σήμερα διαλέγει  μεταξύ τριών προσώπων που ποιος ξέρει τι ρόλο περιμένουν από την Ιστορία.

Μη νομίζετε όμως ότι υπάρχει κάποια κατήφεια ή περισυλλογή για όλα αυτά που προέκυψαν από τη διακυβέρνηση τόσων χρόνων. Ο Παπανδρέου είπε χτες  ότι δεν θα χρειαζόταν μνημόνια αν δεν «είχαμε φτιάξει το κομματικό κράτος που φτιάξαμε». Ε, για κάτι τέτοια χώρισαν τα τσανάκια τους και πήγε η συντριπτική πλειοψηφία στον ΣΥΡΙΖΑ να περιμένει να δει τι θα κάνει το παλιό 4%. Μην τους λες τέτοια δεν μπορούν να τα ακούν.

Κι έχουν κι έναν δυνατό μηχανισμό αυτοσυντήρησης. Πρωί-πρωί στα τρένα σήμερα και κόσμο είχε σχετικά αλλά και εξαιρετική διάθεση. Γνωστός παράγων και αυτοδιοικητικός του χώρου μόλις μας είδε μας προέτρεψε να ξαναπάμε αργότερα που θα είχε και πιο πολύ κόσμο να μας κεράσουν και κάτι.

Ο, δε, διάλογος μεταξύ μέλους της εφορευτικής επιτροπής και ψηφοφόρου ήταν χαρακτηριστικός. Παίρνει τα ψηφοδέλτια, υπογράφει, επιλέγει και γυρίζει να το ρίξει ο ψηφοφόρος οπότε ρωτάει τον φίλο του προφανώς στην εφορευτική: «Θες κι ένα ευρώ;». «Εγώ θέλω;» ρωτάει ο της εφορευτικής. «Εγώ δεν θέλω τίποτε, το κόμμα το θέλει. Κοίτα άμα δεν έχεις άστο να το βάλω εγώ»! Και η απάντηση: «σιγά μωρέ τώρα, ένα ευρώ δεν θα βρούμε;» εννοώντας κάτι σαν «άφραγκοι είμαστε; δεν έχουμε ένα ευρώ;».

Γι’ αυτό σας λέω στο σύμπαν που λέγεται ΠΑΣΟΚ, τα πράγματα δεν είναι σκοτεινά κι αγχωτικά όπως τα ξέρετε, είναι αλλιώς…

 

Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

  1. antikeimenikos

    Πάρε τον έναν βάρα τον άλλον είναι οι τρεις υποψήφιοι… Πέρα από τον Κωντσαντινόπουλο, ο οποίος όμως δεν κάνει για πρόεδρος, οι άλλοι δύο είναι το ίδιο αντιπαθείς…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.