Παρασκευή, 23 Απριλίου, 2021

Στην Περιφέρεια ο Πρέσβης της Γερμανίας

Στην Περιφέρεια ο Πρέσβης της Γερμανίας

Ο Πρέσβης της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα κ. Βόλφγκανγκ Ντολντ, συνοδευόμενος από τον Πρόξενο της Γερμανίας στην Πάτρα κ. Ανδρέα Παπαδόπουλο, επισκέφθηκε εθιμοτυπικά σήμερα το μεσημέρι την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Τους κ.κ. Ντόλντ και Παπαδόπουλο υποδέχθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλοςκαι ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κώστας Καρπέτας, καθώς ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας απουσίαζε στην Αθήνα εξαιτίας υποχρεώσεων του στην Ένωση Περιφερειών (ΕΝ.ΠΕ.).

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Αλεξόπουλος είχε την ευκαιρία να κάνει προς τον Γερμανό Πρέσβη μια συνοπτική παρουσίαση της Δυτικής Ελλάδας, εστιάζοντας στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής και στο παραγωγικό της προφίλ, ενώ ιδιαίτερη μνεία έκανε και στο πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης που αντιμετωπίζει η περιοχή μας.

Από την πλευρά του ο κ. Ντόλντ αναφέρθηκε εν εκτάσει στο σταθερό ενδιαφέρον της γερμανικής πλευράς με σκοπό την εμβάθυνση των σχέσεων της με την Δυτική Ελλάδα ενώ, παράλληλα, εξέφρασε την διάθεση να εξεταστούν στο άμεσο μέλλον πιθανότητες ανάπτυξης στοχευμένων κοινών δράσεων ανάμεσα στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και αντίστοιχες γερμανικές Περιφέρειες.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.