Δευτέρα, 12 Απριλίου, 2021

Στην Περιφέρεια και όχι στο δήμο Αγρινίου το κτίριο της οδού Μακρή

Στην Περιφέρεια και όχι στο δήμο Αγρινίου το κτίριο της οδού Μακρή

Φάουλ  Σκανδαλίδη απέναντι στο Αγρίνιο

Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, για τις ανάγκες στέγασης Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, παραχωρείται με απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστα Σκανδαλίδη, το πενταόροφο κτίριο της οδού Μακρή στο Αγρίνιο, όπου παλαιότερα στεγαζόταν ο Οργανισμός Καπνού. Σημειωτέον πως πρόκειται για κτίριο που διεκδικεί χρόνια τώρα ο δήμος Αγρινίου και προκαλεί εύλογες απορίες που η Πρειφέρεια μπήκε “σφήνα” στη διεκδίκηση.

Μετά την απόφαση πάντως το κτίριο θα ανακαινιστεί και θα διαμορφωθεί ώστε Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας που στεγάζονται σε διάφορα ακίνητα στην πόλη του Αγρινίου να μεταφερθούν εκεί και να εξοικονομηθούν έτσι πόροι που σήμερα διατίθενται για μισθώματα.

H Περιφέρεια υποστηρίζει ότι κεντρικός στόχος της είναι η συνεχής μείωση των δαπανών που αφορούν σε λειτουργικά έξοδα της Περιφέρειας και φυσικά σε μισθώματα για την στέγαση Υπηρεσιών.

«Η παραχώρηση του κτιρίου της οδού Μακρή στο Αγρίνιο, για περίοδο 20 ετών, δίνει μια βαθιά οικονομική ανάσα στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας καθώς θα εξοικονομηθούν αρκετά χρήματα από ενοίκια και άλλες λειτουργικές δαπάνες», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Αντωνόπουλος, σημειώνοντας παράλληλα ότι η συστέγαση Υπηρεσιών στον ίδιο χώρο θα συντείνει και στην βελτίωση της απόδοσης τους. «Πρέπει να τονίσουμε, επίσης, ότι το κτίριο περνάει στην δικαιοδοσία της Περιφέρειας ύστερα από το επίμονο ενδιαφέρον του Περιφερειάρχη κ. Κατσιφάρα ο οποίος παρενέβη προσωπικά στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και έπεισε με επιχειρήματα για την ανάγκη παραχώρησης», υπογραμμίζει ο κ. Αντωνόπουλος.

Υποστηρίζει εξάλλου η Περιφέρεια ότι από την αρχή του 2011 και έως σήμερα η μείωση στις λειτουργικές δαπάνες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας έφτασαν σε ποσοστό 47,7% ενώ ειδικότερα για την καταβολή ενοικίων οι δαπάνες υποχώρησαν κατά το ένα τρίτο, σημειώνοντας μείωση συγκριτικά με το 2010, κατά 36,5%.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.