Τρίτη, 26 Μαΐου, 2020

Στη Βουλή η καθυστέρηση λειτουργίας του κολυμβητηρίου Αγρινίου

Ερώτηση κατέθεσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλοακαρνανίας, Τριανταφύλλου Μαρία και Βαρεμένος Γιώργος, προς τους Υπουργούς Πολιτισμού και Αθλητισμού και Εσωτερικών , με θέμα την καθυστέρηση στην λειτουργία του κολυμβητηρίου στο Αγρίνιο.
nautikos-omilos-745x419

Οι τραγικές ελλείψεις, που υπάρχουν σε υλικοτεχνικές υποδομές, έχουν οδηγήσει σε καθυστέρηση την έναρξη λειτουργίας του κολυμβητηρίου Αγρινίου.
Αποτέλεσμα αυτής είναι τόσο η ταλαιπωρία που υφίστανται οι νεαροί αθλητές των σωματείων και οι οικογένειές τους όσο και το γεγονός ότι βρίσκεται πλέον σε κίνδυνο η αγωνιστική περίοδος αλλά και η ασφαλής προετοιμασία των αθλητών.
Οι βουλευτές ρωτούν, αν υπάρχουν συγκεκριμένες ημερομηνίες για την αντιμετώπιση των άμεσων λειτουργικών προβλημάτων και αν θα μπορέσει να λειτουργήσει το κολυμβητήριο απρόσκοπτα και με ασφάλεια, ώστε να υπάρχει δωρεάν πρόσβαση όλων των αθλουμένων όταν λάβει την αναγκαία αδειοδότηση. Επιπλέον ρωτούν, αν υπάρχει κονδύλι από κρατικό προϋπολογισμό, έτσι ώστε η λειτουργία του κολυμβητηρίου, να είναι ασφαλής για την προπόνηση των αθλητών και τη φιλοξενία όλων των ηλικιακών ομάδων.

Όπως υπογραμμίζεται τα τελευταία τέσσερα χρόνια, το δημοτικό κολυμβητήριο στο Δ.Α.Κ. (Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο) Αγρινίου εμφανίζει καθυστέρηση στη λειτουργία του. Μέσα Οκτωβρίου είναι συνήθως η εποχή που το κολυμβητήριο ανοίγει για να υποδεχτεί τα αθλητικά σωματεία της πόλης, που δραστηριοποιούνται στην κολύμβηση, αλλά και οποιονδήποτε θέλει να κολυμπήσει το χειμώνα. Φέτος, όμως, δεν έχει ανοίξει ακόμη της πόρτες του και η καθυστέρηση αυτή έχει δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα και στα αθλητικά σωματεία που χρησιμοποιούν την πισίνα του, και σε ενήλικες που θέλουν να αθληθούν.

Υπήρχε πρόγραμμα ελεύθερης κολύμβησης και θεραπευτικής κολύμβησης για ιατρικούς λόγους, που φέτος δεν έχει αρχίσει ακόμη. Οι αθλητικοί σύλλογοι της ευρύτερης περιοχής προπονούν παιδιά ηλικίας 6 με 7 και 9 έως 12 ετών, με ζήλο για τον υγρό στίβο και με αγωνιστικές βλέψεις για την κολύμβηση. Οι γονείς τους εμπιστεύονται τα σωματεία όπου προπονούνται, γι’ αυτό αναγκάζονται να πηγαίνουν για προπονήσεις δύο φορές την εβδομάδα σε κολυμβητήρια κοντινών πόλεων ή σε υπαίθριες εγκαταστάσεις, ευάλωτες στις καιρικές συνθήκες. Είναι ανάγκη να συνεχιστούν οι προπονήσεις τους στο κλειστό κολυμβητήριο, καθώς μέχρι τώρα οι αθλητές των σωματείων αυτών έχουν κατακτήσει πανελλαδικές διακρίσεις, συμμετέχοντας σε όλες τις περιφερειακές, αλλά και σε άλλες διοργανώσεις υψηλού επιπέδου στην Ελλάδα.

Με πολύ κόπο λοιπόν, αλλά και θέληση, τα παιδιά συνεχίζουν τον αγώνα τους στα κολυμβητήρια άλλων πόλεων, εκτός Αγρινίου. Οι γονείς τους επιβαρύνονται με τα έξοδα μετακίνησης και το άγχος της επικινδυνότητας του οδικού δικτύου, αφού τα σωματεία είναι αδύνατον να καλύψουν τα έξοδα. Επιπλέον, τις ημέρες της προπόνησης, τα παιδιά λείπουν σχεδόν 6 ώρες από το σπίτι τους, παιδιά 9 έως 12 ετών που έχουν σχολικές υποχρεώσεις. «Είναι φανερό ότι οι εργασίες συντήρησης και επισκευής θα έπρεπε να ξεκινήσουν νωρίτερα, ώστε το κολυμβητήριο να παραμείνει κλειστό μόνο για μικρό διάστημα, προκειμένου να μπορέσουν τα αντίστοιχα σωματεία να κάνουν τον προγραμματισμό τους», υπογραμμίζουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

 1. ΔΗΜΗΤΡΗΣ

  Μεγάλη η ευθύνη της προηγούμενης δημοτικής αρχής για την κατάσταση του κολυμβητηρίου.
  Και κυρίως της κυρίας Κατσαρή που το μόνο που έλεγε είμαι και εγώ γυμνάστρια και ξέρω.
  Με 1-2ενέργειες θα αναβαθμιζόταν ριζικά η κατάσταση.
  Ενδεικτικά
  Ανακαίνιση στα αποδυτήρια και κυρίως στα υδραυλικά (στους άντρες δουλέυαν μόνο δύο από τα τέσσερα ντούζ)
  Αντικατάσταση του συστήματος παραγωγής ζεστού νερού σε κάτι λιγότερο κοστοβόρο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.