Κυριακή, 26 Ιανουαρίου, 2020

Στη Βουλή ο έλεγχος στο Σύλλογο Αιμοδοτών του Αγρινίου

Εδώ και αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα έχει ξεκινήσει και είναι σε εξέλιξη προκαταρκτική εξέταση για τις επιχορηγήσεις στον Σύλλογο εθελοντών αιμοδοτών του Αγρινίου. Το θέμα , σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδα ΓΕΓΟΝΟΣ, φέρνουν στη βουλή οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ Νίκη Φούντα και Νίκος Τσούκαλης.

Η εισαγγελική αυτή έρευνα ξεκίνησε έπειτα από καταγγελίες σχετικά με τις επιχορηγήσεις του ΟΠΑΠ αλλα και του Υπουργείου Υγείας στον Σύλλογο για συγκεκριμένη χρονική περίοδο και  από την Εισαγγελία Πρωτοδικών του Αγρινίου, έχουν κληθεί για κατάθεση  μέλη της Διοίκησης του Συλλόγου την επίμαχη περίοδο για την οποία διεξάγεται η σχετική έρευνα, δηλαδή από το 2003 μέχρι το 2005.

Πήγες από την σημερινή διοίκηση του Συλλόγου επισημαίνουν  πως δεν υπάρχει τίποτε μεμπτό σχετικά με τη  διαχείριση των οικονομικών του Συλλόγου και πως όλα τα σχετικά στοιχεία είναι διαθέσιμα. Ο Σύλλογος των εθελοντών αιμοδοτών του Αγρινίου  είναι από τους μεγαλύτερους και τους πλέον δραστήριους στην περιοχή αλλά και ολόκληρη την Ελλάδα, όμως από την άλλη προκαλούνται εύλογα κάποια ερωτηματικά, αφού γίνεται λόγος για σημαντική καθυστέρηση στην σχετική δικαστική διερεύνηση, χωρίς κανείς να γνωρίζει ποια είναι η εξέλιξη της, εάν προκύπτει κάτι ή εάν θα οδηγηθεί στο αρχείο.

Αυτά τα ερωτηματικά θέτουν με ερώτηση τους που υποβλήθηκε στους αρμόδιους υπουργούς, οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ Νίκη Φούντα  από την Αιτωλ/νία και Νίκος Τσούκαλης από την Αχαΐα.Συγκεκριμένα η ερώτηση κατατέθηκε προς τους  υπουργούς Οικονομικών, Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και έχει σαν θέμα την διερεύνηση των οικονομικών στοιχείων του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Αγρινίου.

Στο κείμενο της ερώτησης επισημαίνεται:

“Προκαταρκτική εξέταση σχετικά με τη διαχείριση των επιχειρήσεων του ΟΠΑΠ και του Υπουργείου Υγείας προς το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Αγρινίου για τα οικονομικά έτη 2003 – 2005 έχει ξεκινήσει από το 2010 η αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών Αγρινίου.

Επειδή λόγω της σοβαρότητας των θεμάτων που διερευνώνται πρέπει να υπάρξει ταχύτατη διεκπεραίωση της υπόθεσης.

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

– Είναι ενήμεροι για τη διεξαγόμενη έρευνα;
– Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η έρευνα και πότε αναμένεται να ολοκληρωθεί; “

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.