Σάββατο, 24 Οκτωβρίου, 2020

Στη Βουλή τα προβλήματα του Μουσικού Σχολείου

IMGP0007Τα οξυμένα προβλήματα λειτουργίας των Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων, και ειδικότερα του Μουσικού Σχολείου Αγρινίου, φέρνουν στη Βουλή οι βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Βαρεμένος και Μαρία Τριανταφύλλου, ζητώντας από τον αρμόδιο υπουργό να προχωρήσει σε όλες τις αναγκαίες και επείγουσες ενέργειες για την αντιμετώπισή τους.

Οι δύο βουλευτές κατέθεσαν ως αναφορά προς τον υπουργό Παιδείας υπόμνημα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Αγρινίου, που εκθέτει αναλυτικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Σχολείο και τα αντίστοιχα αιτήματα των μαθητών και των γονέων τους:

– Άμεση πρόσληψη εκπαιδευτικού προσωπικού για την κάλυψη των κενών ωρών, που ανέρχονται σε 17.000 για το σύνολο των Μουσικών Σχολείων, και άμεση προκήρυξη θέσεων για εκπαιδευτικό προσωπικό των καλλιτεχνικών μαθημάτων στα Καλλιτεχνικά Σχολεία (υποκριτικής, κινηματογράφου και χορού).

– Αναλυτικά προγράμματα σπουδών για τα Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία.

– Οριστική και μόνιμη λύση για τη μεταφορά και τη σίτιση των μαθητών, οι οποίες, αν και προβλέπονται από τον ιδρυτικό νόμο αυτών των σχολείων, δεν καλύπτονται στην πράξη. Ας σημειωθεί ότι τόσο η μεταφορά όσο και η σίτιση είναι απολύτως αναγκαίες για τους μαθητές των Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων, καθώς μεταφέρουν καθημερινά οι ίδιοι τα μουσικά όργανα που διδάσκονται, ενώ παραμένουν στο σχολείο τους περισσότερες ώρες.

Τέλος, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων προβάλλει το γενικότερο αίτημα για «δωδεκάχρονο Δημόσιο Σχολείο Γενικής Παιδείας με μουσική, καλλιτεχνική και αισθητική καλλιέργεια, κατεύθυνση προς την οποία κινούνται, παρ’ όλα τα προβλήματα και τις ελλείψεις τους τα Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία που εμπιστευθήκαμε για τα παιδιά μας και που δεν θα επιτρέψουμε την απαξίωσή τους».

 

 

 

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Πότε θα κάνει ξαστεριά;

    Την είδηση ότι έγινε πάρτι από ανήλικα παιδιά σχολείου σε μπαρ με ώρα έναρξης 11 το βράδυ και 8 ευρώ το ποτό είσοδο τη χάσατε. Έτσι δημοσιογραφάρες; Αλλά ξέχασα ήταν για καλό σκοπό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.