Πέμπτη, 15 Απριλίου, 2021

Στη θέση του γιατρός που κατηγορήθηκε για παράνομη συνταγογράφηση

Στη θέση του γιατρός που κατηγορήθηκε για παράνομη συνταγογράφηση

Χωρίς Πειθαρχικό ακόμη…

Απορίες προκαλεί η απόφαση της Υγειονομικής Περιφέρειας να επαναφέρει στη θέση του γιατρό  που υπηρετούσε  σε περιφερειακό ιατρείο κοντά στο Αγρίνιο ,πριν ακόμη εκδικαστεί υπόθεση που εκκρεμεί σε βάρος του για παράνομη συνταγογράφηση.Ο γιατρός όλο αυτό το χρονικό διάστημα υπηρετούσε στο  Νοσοκομείο Μεσολογγίου,σε πόστο που δεν του επιτρεπόταν η συνταγογράφηση.
Με την πρόσφατη απόφαση επανέρχεται στη θέση του πριν αποφανθεί το Πειθαρχικό,ενώ για το θέμα ο διοικητής του Νοσοκομείου Αγρινίου κ. Κραμποκούκης δεν θέλησε να σχολιάσει στο agrinionews.grπαρά μόνο μας είπε ότι “πρόκειται για απόφαση ανώτερου οργάνου που δεν μπορεί να κρίνει”.

Το γεγονός της παράνομης συνταγογράφησης, θυμίζουμε, είχε διαπιστώσει ο ίδιος ο κ. Κραμποκούκης, όταν είχε επισκεφτεί το ιατρείο όπου ήταν αρκετοί ασθενείς για συνταγογραφήσεις και αντί του γιατρού βρήκε στο χώρο να συνταγογραφεί τα φάρμακα, με την σφραγίδα του ιατρείου, μία άγνωστη κοπέλα ( υπάλληλος κοντινού φαρμακείου). Στο σημείο βρέθηκε τότε και ο Υποδιευθυντής από την Αστυνομική διεύθυνση Αιτωλίας ενώ η διοίκηση του νοσοκομείου Αγρινίου έχει κινήσει όλες τις σχετικές διαδικασίες και ο γιατρός παραπέμφθηκε στο Πειθαρχικό της Πάτρας.
Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες του agrinionews.gr ανάλογες περιπτώσεις παραπομπών στο Πειθαρχικό υπάρχουν πολλές στην Υ.ΠΕ. και αν δεν έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα ένας γιατρός δεν υπάρχει τρόπος να απομακρυνθεί από τα καθήκοντά του παρά μόνο μετά την απόφαση του Πειθαρχικού που μπορεί να είναι ακόμα και παύση.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.