Δευτέρα, 12 Απριλίου, 2021

Στη 2η ζώνη η Αιτωλοακαρνανία, για το επίδομα θέρμανσης

Στη 2η ζώνη η Αιτωλοακαρνανία, για το επίδομα θέρμανσης

Στην 2η κλιματική ζώνη της χώρας πρόκειται να ενταχθεί ο νομός Αιτ/νίας σε μια κατάταξη που θα σχετίζεται με το επίδομα θέρμανσης του ερχόμενου χειμώνα, το οποίο μελετά η κυβέρνηση.

Οι τέσσερεις κλιματικές ζώνες, στις οποίες χωρίστηκε η χώρα, έχουν ήδη καθιερωθεί με παλαιότερη απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος για τον ενεργειακό κανονισμό κτιρίων. Με την πρόταση που έχει κατατεθεί, η επιστροφή του φόρου θα γίνεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ στην αρχή κάθε χειμώνα.

«Η λογική είναι επιδότηση με βάση τις κλιματικές ζώνες και ενιαίος φόρος στα δύο είδη πετρελαίου, κίνησης και θέρμανσης”, δήλωσε στο Βήμα 99,5 ο υφυπουργός Ανάπτυξης Αθανάσιος Σκορδάς, προσθέτοντας: «Είχα καταθέσει μια πρόταση. Νομίζω ότι γύρω από αυτήν κινούνται οι σκέψεις στο υπουργείο Οικονομικών, να ενοποιηθεί ο φόρος στο πετρέλαιο θέρμανσης και στο πετρέλαιο κίνησης, έτσι ώστε φύγει το κίνητρο του λαθρεμπορίου, και από την άλλη να υπάρχει μια διαμόρφωση της χώρας σε κλιματικές ζώνες, ανάλογα με το υψόμετρο και με τη μέση θερμοκρασία που παρατηρείται, και να μπορεί να υπάρξει επιστροφή του φόρου μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ από το υπουργείο Οικονομικών στην αρχή κάθε χειμώνα».

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.