Σάββατο, 31 Ιουλίου, 2021

Στιγμές που δεν έδειξαν οι κάμερες στο Περιστέρι

Στιγμές που δεν έδειξαν οι κάμερες στο Περιστέρι

Στιγμές που δεν έδειξαν οι κάμερες στο Περιστέρι
• Παρά τη στυφή γεύση της ήττας του Παναιτωλικού από τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, φεύγοντας από το γήπεδο, δε μπορούσες να μη συγκρατήσεις τόσα θετικά που επιβεβαιώνουν ότι το αθλητικό, το πραγματικά φίλαθλο πνεύμα διατηρείται σε κάποιες «νησίδες» σε ετούτη τη Χώρα!.. Παθιασμένοι με την ομάδα τους, αλλά κόσμιοι οι οπαδοί του Ατρόμητου! Ολόκληρο ματς δε φώναξαν ούτε ένα σύνθημα υβριστικό ή «απλά» εναντίον του Παναιτωλικού και του Αγρινίου!

• Μάλιστα –κατά βάσιμες πληροφορίες, μετά από καλή συνεννόηση των Συνδέσμων Οπαδών Ατρόμητου και Παναιτωλικού- και παρά το γεγονός ότι η Αγρινιώτικη ΠΑΕ δε ζήτησε εισιτήρια, μπόρεσαν να μαζευτούν στις κερκίδες εκατοντάδες φίλοι του Παναιτωλικού άλλοι διάσπαρτοι και άλλοι συσπειρωμένοι, φτιάχνοντας μίνι κερκίδα με κίτρινα και μπλε πανώ και συνθήματα!… Κάποια από αυτά μάλιστα τα φώναξαν μαζί ή …αλληλοδιαδόχως Ατρομηταίοι και Παναιτωλικοί και ,μεταξύ τους, πέρα από τα «κλασσικά» αντι-αστυνομικά, ήταν και το «Λευτεριά στους οπαδούς» (σ.σ.: για τις «μετακινήσεις» και όχι μόνο…). Μετά τη λήξη του αγώνα μάλιστα, οι «δύο πλευρές» αλληλοχειροκροτήθηκαν!..

• «Κάτι» μας λέει, ότι στο Β’ γύρο, παρότι η ΠΑΕ Παναιτωλικός δε θα δώσει στον Ατρόμητο εισιτήρια, οι φίλαθλοί μας θα βρουν τρόπο να ανταποδώσουν τη φιλοξενία. Ήταν η Κυριακή πρόλογος μιας καλής και στέρεας σχέσης των οπαδών των δυο ομάδων, όπως έχει συμβεί με τα παιδιά της Θ.6 και τον κόσμο της Δόξας Δράμας και άλλων Συλλόγων; Μακάρι!..

• Η κρίση- κρίση, οι λογαριασμοί της ΔΕΗ θανατηφόροι, αλλά οι προβολείς του Σταδίου Περιστερίου ήταν αναμμένοι… όλοι παρακαλώ και στο φουλ από τις 5 το απόγευμα, με ντάλα ήλιο!.. Έμειναν δε έτσι αρκετή ώρα μετά το σφύριγμα της λήξης!… Κάτι αντίστοιχο που συμβαίνει και στο γήπεδο του Παναιτωλικού δηλαδή!

• Καμαρούλα , άντε περισσότερο από μια σταλιά, μα ιδιαίτερα περιποιημένη και φιλόξενη η αίθουσα Τύπου- συνεντεύξεων. Με πολλές ανέσεις για τη δημοσιογραφική δουλειά όλων των δημοσιογράφων. Τραπέζια για τα λαπ τοπ με τηλεφωνική και ιντερνετική σύνδεση, ψυγειάκι κλπ. Καμία σχέση με αντίστοιχες «τρύπες» ΠΑΕ μικρότερων κατηγοριών, αλλά πολύ πιο νέων ή «εκσυγχρονισμένων» γηπέδων , που γνωρίσαμε τα περασμένα χρόνια. Αναλόγως φιλόξενα ήταν και τα «άπλετα» δημοσιογραφικά θεωρία στην ανατολική κερκίδα του γηπέδου.

-«Συνηθισμένη εικόνα»;.. Μπουκάλια που ρίχνουν οι Οπαδοί στους αντίπαλους;… Μπουκάλια …ναι, αλλά όχι αυτά που ,ίσως, νομίσατε και εικόνα τόσο συνηθισμένη μεν …παραμελημένη δε!… Πρόκειται για ίχνη της αγωνίας και του μόχθου του πάγκου μα και του αγωνιστικού χώρου, στο ληγμένο πια ματς!… Σε αυτό το σημείο ήταν ο πάγκος του Παναιτωλικού, πιο πάνω, στα …άλλα μπουκάλια ο πάγκος του Ατρόμητου!.. Οι πάγκοι μαζεύτηκαν, μεταφέρθηκαν- όχι όμως ακόμα τα «σκουπίδια» από νεράκια, αναψυκτικά, καφέδες, τις τόσες «τζούρες» προπονητών, αναπληρωματικών, ιατρικών τημ, μα και παιχτών που κατέφευγαν για μια γουλιά στις μικροδιακοπές του ματς. Ο δικός τους κόπος, ένδοξα ή άδοξα, ολοκληρώθηκε. Ξεκινάει πια η σκληρή δουλειά, κουβαλήματα και καθαριότητες των υπαλλήλων του γηπέδου. Γιατί, πάντα, κάποια «ίχνη» και κάποιος κόσμος μένουν πίσω!…

Περικλής Καπούλας

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.