Δευτέρα, 1 Μαρτίου, 2021

Στις φλόγες ο δήμος Ακτίου -Βόνιτσας. Καίγεται και η περιοχή από Κορπή έως Θύρρειο

Στις φλόγες ο δήμος Ακτίου -Βόνιτσας. Καίγεται και η περιοχή από Κορπή έως Θύρρειο

Στις φλόγες ο δήμος Ακτίου -Βόνιτσας. Η φωτιά από τη Στάνο στην Κατούνα, υπό μερικό έλεγχο αλλά με μεγάλο μέτωπο. Καίγεται και η περιοχή από Κορπή ως Θύρρειο.
Δύο πολύ επικίνδυνες πυρκαγιές καίνε το δήμο Ακτίου Βόνιτσας. Στην πρώτη που είναι αποτέλεσμα της επέκτασης της φωτιά από τη Στάνο Αμφιλοχίας ήρθε να προστεθεί και άλλη μια περίεργη φωτιά στη περιοχή του Θύρρειου που ξεκίνησε από τη περιοχή της Κορπής και δυστυχώς κατακαίει μια πανέμορφη και κατάφυτη ζώνη που είναι και εξαιρετικά δύσκολο να κατασβεστεί.
Στην φωτιά που επεκτάθηκε από τη Στάνο και κινείται προς την Κατούνας το μέτωπο είναι πολύ ευρύ και αυτό ανησυχεί την Πυροσβεστική. Σύμφωνα όμως με μαρτυρίες έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο και δεν απειλεί κατοικίες. Ο φόβος των αναζωπυρώσεων και η νύχτα όμως δεν επιτρέπουν εφησυχασμό.
Τώρα στη φωτιά στην περιοχή του Θύριου τα πράγματα δεν είναι καλά καθώς ακόμα δεν υπάρχει έλεγχος της φωτιάς. Αυτή μπήκε στις 2 το μεσημέρι με επίσης ύποπτο τρόπο και έπιασε αστραπιαία. Σύμφωνα με πληροφορίες στην περιοχή υπάρχει τμήμα 30 πυροσβεστών και επιχειρούν και δύο ελικόπτερα για την κατάσβεση.

Φωτό από Facebook Monastiraki Vonitsas

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.