Τετάρτη, 21 Απριλίου, 2021

“Στις όχθες του πολιτισμού”

“Στις όχθες του πολιτισμού”

kosi1 

 Θα το γράψω ωμά: Σαν πόλη δεν υπάρχουμε (και) στον πανελλήνιο πολιτιστικό χάρτη.

Δεν ”εισάγουμε” πολιτισμό, δεν ”εξάγουμε” τα καλώς κείμενα του τόπου μας και φτάσαμε στο σημείο την περιοχή μας να τη χαρακτηρίζει η εσωστρέφεια και ο μονοχνωτισμός.

            Δεν είναι εύκολο φίλοι μου να βγούμε από το λάκκο που μας έχουνε ρίξει, ακόμα και από τη στιγμή που ο συνδυασμός μας θα πάρει τη νίκη στη μάχη για τη Δημαρχία.

Χρειάζεται δουλειά και γερό στομάχι. Όσοι νομίζουν πως το γαϊτανάκι της διαπλοκής και της κλίκας που έχει στηθεί τα τελευταία 35 χρόνια στη περιοχή μας, θα ξεριζωθεί την επομένη των εκλογών, ”πλανώνται πλάνην οικτράν”.

            Ο χαρισματικός επικεφαλής του συνδυασμού μας έχει στραφεί προς τη σωστή κατεύθυνση και στοχεύει στην ισομερή ανάπτυξη όλων των διαμερισμάτων του Δήμου, με όραμα και ουσιαστικές προτάσεις.

Πρέπει όμως ο καθένας από εμάς, να εμπλουτίσει το πρόγραμμα του συνδυασμού και με τις δικές του προσωπικές εισηγήσεις – προτάσεις, για να προβληθεί με τον καλύτερο τρόπο, η πολυσυλλεκτικότητα του ψηφοδελτίου μας.

            ”Έκαστος στο είδος του” και ξεκινάω με τα δικά μου, τα πολιτιστικά, την ”τροφή της ψυχής” κατά τους σοφούς!

Θέατρο, Κινηματογράφος, Μουσική και Εικαστικά, θα αποτελέσουν τα θεμέλια για την πολιτιστική ανάπτυξη και ανάσταση αυτού του τόπου.

– Αναβάθμιση και αναδιάρθρωση του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. που ήταν από τα πρώτα που ιδρύθηκαν στη Ελλάδα το 1981, αλλά δυστυχώς, ελάχιστα είναι τα βήματα προόδου που έχει κάνει από τότε.

– Ρηξικέλευθο βήμα, με την ίδρυση Δραματικής Σχολής στο Αγρίνιο.

– Συμμετοχή όλων των ερασιτεχνικών ομάδων του Δήμου στα πανελλήνια φεστιβάλ – διαγωνισμούς, για την προβολή της πολιτιστικής μας προσπάθειας προς τα έξω.

– Να λειτουργήσει το Αρχαίο Θέατρο της Στράτου κανονικά και να φιλοξενεί θεατρικές παραστάσεις, παύοντας να είναι το βοσκοτόπι που είναι σήμερα.

– Συχνές προβολές ταινιών από τους Δημοτικούς Κινηματογράφους, επιλεγμένες από γνώστες του αντικειμένου και όχι από τον κάθε τυχάρπαστο διερχόμενο που δηλώνει ”ειδήμων”.

– ”Πιλοτική” διοργάνωση Κινηματογραφικού φεστιβάλ με ταινίες μικρού μήκους, δημιουργίες μαθητικών και λοιπών ερασιτεχνικών ομάδων.

Το μεγάλο μας ”στοίχημα”… η διοργάνωση ενός φεστιβάλ (τουλάχιστον τριήμερο για αρχή) που θα γίνεται κάθε χρόνο τους καλοκαιρινούς μήνες και θα έχει ως σκοπό να συνδέσει το όνομά του με την πόλη του Αγρινίου και να είναι σημείο ορόσημο για την περιοχή. Camping, συναυλίες που θα συμμετέχουν καλλιτέχνες που θα καλύπτουν όλα τα μουσικά γούστα. Τι διαθέτει η ακριτική Ορεστιάδα που δεν έχουμε εμείς και διοργανώνει με επιτυχία εδώ και 20 χρόνια το φεστιβάλ του Άρδα;

 Χώρο; Όχθες; Ποτάμια; Λίμνες; Πόλος έλξης οι εκδηλώσεις του Άρδα, που συρρέουν εκατοντάδες κόσμου από όλη την Ελλάδα. Είπαμε: ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ.

Αναβάθμιση των Καλλιτεχνικών – Εικαστικών τμημάτων του Δήμου και μέριμνα για την απαραίτητη προβολή τους. Πολλοί συνδημότες μας δεν ξέρουν καν πως υπάρχουν.

– Καθοριστική συμβολή του Δήμου στο να διδάσκονται στα σχολεία της επικράτειάς του, μαθήματα όπως το Σκάκι, που σε πόλεις όπου διδάσκεται στα σχολεία, οι μαθητές εμφανίζουν αυξημένες δυνατότητες στην αναγνώριση σύνθετων προτύπων και συνέπεια αυτού είναι να αριστεύουν συχνότερα στα μαθηματικά και τις θετικές επιστήμες.

– Εξωστρέφεια και στον τομέα του σκακιού,μιας που η ομαδά του Δήμου (όπως και όλες γενικά οι ομάδες του) δεν συμμετάσχει σε καμία αθλητική συνάντηση που διοργανώνεται ανά την Ελλάδα.

            Αυτά είναι μερικά από τα πολλά που μπορούν να  γίνουν, χωρίς τυμπανοκρουσίες και φανφάρες για εντυπωσιασμό.

Η πολιτιστική ταυτότητα της πόλης μας είναι ευθύνη όλων μας και θα πρέπει να δεχτούμε φιλτράροντας και προσαρμόζοντας στα δεδομένα του τόπου μας, οτιδήποτε προάγει τον πολιτισμό.

Εύχομαι το επόμενο άρθρο μου να δημοσιευτεί την εποχή της μεγάλης αλλαγής, με τον Δημήτρη Τραπεζιώτη εκλεγμένο Δήμαρχο Αγρινίου.

Αγωνιστικοί χαιρετισμοί και προτροπή για ΑΝΑΤΡΟΠΗ!!!

Θύμιος Κόσσυφας

Τυπογράφος – Ραδιοφωνικός Παραγωγός

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Αγρινίου με τον συνδυασμό του Δημήτρη Τραπεζιώτη.

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.