Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου, 2020

Στις 9 το πρωί ανακοινώνεται ο ανασχηματισμός

Από τη ζοφερή κατάσταση που βρέθηκε το τελευταίο διήμερο θα επιχειρήσει να εξέλθει η Κυβέρνηση με τον ανασχηματισμό που τελικώς θα ανακοινωθεί στις 9 το πρωί.
Μετά από μια ημέρα με έντονες διακυμάνσεις και ανατροπές στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας εκτονώθηκε η κατάσταση. Στη συνεδριάση της μίλησαν πολλοί βουλευτές. Από τους Αιτωλοακαρνάνες ο Ανδρέας Μακρυπίδης (που είναι και ο εισηγητής της Κυβέρνησης για το Μεσοπρόθεσμο) δήλωσε «αλληλέγγυος στις προσπάθειες και τους αγώνες του πρωθυπουργού» ενώ πρόσθεσε πως «σήμερα ζούμε ιστορικές στιγμές οι οποίες απαιτούν ιστορικές αποφάσεις από ηγέτες που θα πάνε κόντρα στο ρεύμα»
Καυστικός για άλλη μία φορά ο Παναγιώτης Κουρουμπλής υποστήριξε:” κινδυνεύουμε να γίνουμε η χλεύη της κοινωνίας. Ο ελληνικός λαός κατανοεί τις δυσκολίες της κυβέρνησης, αλλά δεν κατανοεί την αδικία. Αποτύχαμε να εμπεδώσουμε το αίσθημα κοινωνικής δικαιοσύνης. Μέσα από την κυβέρνηση γεννιούνται τα προβλήματα. Ο βουλευτής θα σας πει τι συμβαίνει μέσα στην κοινωνία. Επικρίνει την συνολική πολιτική του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης. Δεν χρειάζεται να μπούμε σε παρά φύσιν πολιτικές λειτουργίες, χθες το πολύ-πολύ να κινούμασταν σε επίπεδο συνεννόησης».
Την ώρα αυτή πάντως γίνονται έντονες διεργασίες για τη συγκρότηση του κυβερνητικού σχήματος. ΄Όπως είναι φυσικό στο πολιτικό προσωπικό του Νομού καταγράφεται και ενδιαφέρον για το αν και ποιος θα είναι ο εκπρόσωπος της Αιτωλοακαρνανίας στο νέο υπουργικό σχήμα (σήμερα είναι ο Θάνος Μωραΐτης ως υφυπουργός Περιβάλλοντος). Προσδοκίες και σενάρια υφυπουργοποίησης αφορούν και άλλους βουλευτές του Νομού. Ωστόσο όλοι αντιλαμβάνονται ότι πλέον το διακύβευμα δεν έιναι η γεωγραφική κατανομή των μελών της Κυβέρνησης αλλά αυτή να λειτουργήσει-επιτέλους-αποτελεσματικά.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.