Πέμπτη, 4 Μαρτίου, 2021

Στον αγώνα και οι πολύτεκνοι (φωτό)

Στον αγώνα και οι πολύτεκνοι (φωτό)

Με καταγγελτικό χαρακτήρα και με ιδιαίτερο δυναμισμό πραγματοποιήθηκε η ημερίδα- συλλαλητήριο των πολυτέκνων του Αγρινίου.

Η απόφαση για τη διοργάνωση της εν λόγω ημερίδας ελήφθη ομόφωνα από το νέο Δ.Σ του Συλλόγου Πολυτέκνων Αγρινίου και Περιχώρων , η δε ανταπόκριση στο κάλεσμά του υπήρξε μεγάλη. Στη γεμάτη από πολύτεκνους και όχι μόνο αίθουσα εκδηλώσεων του Παπαστρατείου Μεγάρου κυριάρχησαν  μηνύματα  κατά της εθνοκτόνου, όπως κατ’ επανάληψην τονίστηκε, πολιτικής που οδηγεί σε εξαθλίωση την πολύτεκνη οικογένεια.

Μέτρα όπως η περικοπή της ισόβιας σύνταξης στη πολύτεκνη μητέρα, των πολυτεκνικών επιδομάτων, του επιδόματος τρίτου παιδιού, της εφάπαξ παροχής των 2000 ευρώ για τις μητέρες που αποκτούσαν το τρίτο και κάθε επιπλέον παιδί, η κατάργηση ουσιαστικά της δωρεάν χορήγησης τροφίμων οδηγούν σε μαρασμό το ίδιο το έθνος. Ενδεικτικό είναι αυτό που ο πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων κ. Δημήτρης Ντάουλας δήλωσε: «Δεν μπορούμε να κατανοήσουμε πως είναι δυνατόν Έλληνες πολιτικοί να παίρνουν αποφάσεις που ευθέως στρέφονται κατά της ύπαρξης του έθνους. Καταγγέλλουμε με όλη μας τη δύναμη αυτές τις πολιτικές που δίνουν το τελειωτικό χτύπημα στη πολύτεκνη οικογένεια, στην τεκνογονία, αλλά και στον ίδιο το θεσμό. Το δημογραφικό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας. Σε λίγο οι Έλληνες θα είμαστε μειοψηφία στην πατρίδα μας. Με δημοκρατικές διαδικασίες οι πολύτεκνοι θα αγωνιστούμε για την ανατροπή αυτής της κυβέρνησης αν δεν αλλάξει πολιτική».

Ο έτερος εισηγητής στην ημερίδα, πρόεδρος της ανώτατης συνομοσπονδίας πολυτέκνων Ελλάδος κ. Βασίλειος Θεοτοκάτος, μίλησε για το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας και τις καταστροφικές του συνέπειες για το μέλλον της πατρίδας, αφού πρώτα προβλήθηκε DVD με την ομιλία του στη Βουλή των Ελλήνων, όπου και αναλυτικά είχε παρουσιάσει στατιστικά στοιχεία που δείχνουν τις τρομακτικές διαστάσεις που έχει λάβει το πρόβλημα. «Τα πολυτεκνικά επιδόματα είχαν θεσπιστεί με ένα σκεπτικό: Να ενισχυθεί και να στηριχθεί η οικογένεια ώστε να προχωρήσει σε δεύτερο και τρίτο παιδί, γιατί αυτό έχει ανάγκη το έθνος μας. Με την κατάργησή τους το μόνο που κερδίζουμε είναι να επιδεινώνουμε ακόμη περισσότερο την εφιαλτική κατάσταση του δημογραφικού. Ενδεικτικό για το Νομό Αιτωλοακαρνανίας είναι το γεγονός ότι οι θάνατοι το 2009, οπότε και τα τελευταία επίσημα στοιχεία, ανήλθαν σε 1232 έναντι 591 γεννήσεων, στις αγροτικές περιοχές. Κάτι ανάλογο ισχύει σε όλη τη χώρα», δήλωσε.

Στην έναρξη της ημερίδας, χαιρετισμό απηύθηνε ο αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Αντωνόπουλος, ο οποίος και μίλησε με την ιδιότητα του παιδιάτρου, αλλά και ως μέλος πολυάριθμης οικογένειας. Ακόμη μίλησαν ο πρόεδρος του συλλόγου τριτέκνων Αγρινίου κ. Κώστας Γαλανόπουλος και η αρμόδια σε θέματα πρόνοιας αντιδήμαρχος Αγρινίου κα. Μαργαρίτα Σερπάνου. Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με την έκδοση ψηφίσματος, αφού προηγήθηκαν οι βραβεύσεις του κ. Θεοτοκάτου και του επίτιμου προέδρου του συλλόγου πολυτέκνων Αγρινίου κ. Κωνσταντίνου Γκρίζη.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.