Κυριακή, 18 Απριλίου, 2021

Στον Εισαγγελέα οι «πλαστές» επενδύσεις που ανακάλυψε η Αιτωλική

Στον Εισαγγελέα οι «πλαστές» επενδύσεις που ανακάλυψε η Αιτωλική

fad34d0be12a95dfcb04155cb8ce3be7_LΣτον Εισαγγελέα στάλθηκαν 5 επενδύσεις του LeaderΑλιείας, που διαχειρίζεται η Αιτωλική Αναπτυξιακή, αφού οι δικαιούχοι κατηγορούνται για πλαστογραφία.

Μετά την έγκριση που δίνεται για την ένταξη μια επένδυσης στο πρόγραμμα, η Αιτωλική Αναπτυξιακή ζητά από τους δικαιούχους δικαιολογητικά, προκειμένου να υπογραφεί η σύμβαση και να πάρουν τα χρήματά τους. Μεταξύ των δικαιολογητικών συμπεριλαμβάνεται και το πιστοποιητικό βαρών και μη διεκδικήσεων από το υποθηκοφυλακείο. Η υπόθεση της πλαστογραφίας, βγήκε στο φως, όταν οι αρμόδιοι του προγράμματος από την Αιτωλική Αναπτυξιακή, διαπίστωσαν ότι ένας εκ των επενδυτών είχε πλαστό πιστοποιητικό. Έτσι το διοικητικό συμβούλιο, αποφάσισε να στείλει την υπόθεση στον Εισαγγελέα και ταυτόχρονα ξεκίνησε σχολαστικός έλεγχος των πιστοποιητικών όλων των επενδύσεων που έχουν γίνει ή έχουν εγκριθεί.

Ο έλεγχος αυτός έβγαλε και άλλες ανάλογες περιπτώσεις στη Ναύπακτο, αφού η Αιτωλική ζήτησε από όλα τα υποθηκοφυλακεία, της περιοχής όπου εφαρμόζεται το πρόγραμμα, να της γνωστοποιήσουν ποιες από τις επενδύσεις δεν πήραν το πιστοποιητικό από την υπηρεσία τους. Τα υποθηκοφυλακεία του Μεσολογγίου, του Αιτωλικού και των Οινιαδών δεν διαπίστωσαν τίποτα μεμπτό. Το χαρακτηριστικό όλων των υποθέσεων είναι ότι έχουν κάποια σύνδεση μεταξύ τους, που, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι το τεχνικό γραφείο που είχε αναλάβει την σύνταξη των μελετών. Μετά την ανακάλυψη και των υπολοίπων υποθέσεων, το διοικητικό συμβούλιο συνεδρίασε και πάλι χθες και αποφάσισε να στείλει και αυτές στον Εισαγγελέα, αλλά συγχρόνως να διεξάγει έρευνα για τη γνησιότητα των δικαιολογητικών που προέρχονται και από άλλες υπηρεσίες.

ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ

www.aixmi-news.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.