Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου, 2020

Στον ΟΑΕΕ οι έμποροι για όσους δεν μπορούν να πληρώσουν

Στον ΟΑΕΕ οι έμποροι για όσους δεν μπορούν να πληρώσουν

Απαίτησαν να θεωρηθούν για να υπάρχει περίθαλψη

 

Την απαίτησή τους να ενημερωθούν τα βιβλιάρια μελών του Εμπορικού Συλλόγου στο Αγρίνιο που αδυνατούν να πληρώσουν μετέφερε το προεδρείο του συλλόγου αλλά και πολλοί έμποροι στη διοίκηση του ΟΑΕΕ στη Δαγκλή. Όπως είπε ο πρόεδρος του ΕΣΑ κ. Μπεσίνης το δικαίωμα στην περίθαλψη δεν μπορεί να περιμένει και οι έμποροι απαιτούν, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, τη θεώρηση των βιβλιαρίων τους. Το λόγο πήρε και ο κ.Βασίλης Νικάκης, ως αντιπρόεδρος, ενισχύοντας τις θέσεις του προέδρου ενώ έμποροι επισήμαναν και τη δυσλειτουργία του ΕΟΠΥΥ που δεν παρέχει τις υπηρεσίες που θα έπρεπε. Οι έμποροι άφησαν τα βιβλιάρια των μελών που δεν μπορούν να πληρώσουν κάνοντας λόγο για πολλά περισσότερα που θα φέρουν μετά τις εκλογές.

Η διοίκηση του ΟΑΕΕ από την πλευρά της τόνισε ότι οι υπάλληλοι είναι και αυτοί εργαζόμενοι και καταλαβαίνουν τους εμπόρους, αλλά δεν υπάρχει νόμιμος τρόπος να γίνει κάποια παρέμβαση παρά μόνο από την ανώτερη διοίκηση και με νομοθετική ρύθμιση. «Είμαστε υποχρεωμένοι να εφαρμόσουμε το νόμο, ακόμα και αν λέει ότι πρέπει να σκοτώσουμε κάποιον» ειπώθηκε. Πάντως η διοίκηση έδωσε στους εμπόρους έγγραφο (προεκλογικό άραγε;)που λέει ότι όσοι ήταν καλυμμένοι μέχρι το τέλος του 2011 παίρνουν παράταση μέχρι και τον Απρίλιο του 2012 και έχουν περίθαλψη μέχρι το τέλος του χρόνου, ενώ δεσμεύτηκε να μεταφέρει την απαίτηση στην κεντρική διοίκηση ζητώντας ένα υπόμνημα γραπτό από τον ΕΣΑ.

Μετά τις εκλογές οι έμποροι θα πάνε αυτό το υπόμνημα στον ΟΑΕΕ αλλά και θα παρακολουθήσουν τι θα γίνει με τα βιβλιάρια των μελών τους.

 

 

Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.