Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου, 2020

Στον Οικουμενικό Πατριάρχη ο Δικηγορικός Σύλλογος Αγρινίου

Επίσημη συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στο Φανάρι στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου, πραγματοποίησε η διοίκηση και τα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Αγρινίου την Πέμπτη 19 Απριλίου. Κατά τον επίσημο χαιρετισμό από την πλευρά του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Λεωνίδα Υφαντή, τονίστηκε με ιδιαίτερη έμφαση η συμβολή της προσωπικότητας του κκ. Βαρθολομαίου στον αγώνα που δίνει καθημερινά για το γένος και την ορθόδοξη πίστη.

Ιδιαίτερα, ο κ. Υφαντής στάθηκε στο νομικό ζήτημα της σύγκρουσης δύο διαφορετικών πολιτικοκοινωνικών θεωρήσεων, του κράτους δικαίου και του έθνους κράτους, το οποίο όπως τόνισε πολλές φορές έχει ολέθρια αποτελέσματα, για ελευθερίες και δικαιώματα που στις συντεταγμένες πολιτείες είναι συνταγματικά και στην πράξη κατοχυρωμένα. «Παρακολουθούμε με αγωνία και επιστημονικό ενδιαφέρον τον αγώνα σας και όσον αφορά στο επίπεδο το δικαστικό, τις προσφυγές και τις εκκλήσεις σας σε διεθνή δικαστήρια αλλά και σε πολιτικές ηγεσίες που θάλπουν το δίκαιο και στηρίζουν τις αξίες και τα ιδανικά που πρεσβεύετε», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Υφαντής, λέγοντας παράλληλα ότι ο Δικηγορικός Σύλλογος Αγρινίου θα σταθεί ηθικά και νομικά στο πλευρό του αγώνα που δίνουν καθημερινά οι άνθρωποι του Πατριαρχείου.

Από την πλευρά του, ο Οικουμενικός Πατριάρχης αποδέχθηκε την ανωτέρω πρόταση του επιστημονικού φορέα της πόλης μας (για νομική και ηθική στήριξη), ενώ απάντησε σε όλα τα θέματα που τέθηκαν από τον κ. Υφαντή. Ειδικότερα, τόσο για το Ορφανοτροφείο όσο και για τη Σχολή της Χάλκης τόνισε ότι βρίσκονται σε πολύ καλό δρόμο οι ενέργειες που έχουν γίνει από μέρους του. Τέλος, ο Παναγιώτατος δεν παρέλειψε να αποστείλει τους χαιρετισμούς του στον Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμά.

Αξίζει να αναφερθεί, ότι η εν λόγω συνάντηση, η οποία έγινε σε ιδιαίτερα εγκάρδιο κλίμα, πραγματοποιήθηκε κατόπιν σχετικού αιτήματος του Δικηγορικού Συλλόγου Αγρινίου, στο πλαίσιο εκδρομής που διοργάνωσε στην Κωνσταντινούπολη.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.