Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου, 2020

Στους Γερμανούς της Fraport και το αεροδρόμιο Ακτίου

αρχείο λήψης  Εγκρίθηκε από το κυβερνητικό συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ) ,που συνεδρίασε στις 13 Aυγούστου, η παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων στην κοινοπραξία της γερμανικής Fraport με την Slentel, μετά τον σχετικό περυσινό διαγωνισμό και την πρόσφατη εισήγηση του TAIΠEΔ. Μεταξύ των αεροδρομίων και του Ακτίου της Αιτωλοακαρνανίας.

H απόφαση ήδη δημοσιεύθηκε στην Eφημερίδα της Kυβέρνησης και δεν επιφέρεται αλλαγή και η σύμβαση θα γίνει βάση των όρων του διαγωνισμού που είχε κατακυρωθεί στη εταιρεία.  Στον διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ για την παραχώρηση 14 περιφερειακών αεροδρομίων για 40+10 χρόνια πλειοδότης ανεδείχθη η ελληνογερμανική κοινοπραξία, η οποία προσέφερε εφάπαξ τίμημα 1,2 δισ. ευρώ, ετήσιο μίσθωμα 22,9 εκατ. ευρώ κατ’ έτος, ποσοστό 25% από τα από τα προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων έσοδα και τέλη υπέρ ΥΠΑ, που φτάνουν 1,2 δισ. ευρώ για όλη την περίοδο της παραχώρησης.
Παράλληλα, δεσμεύθηκε για επενδύσεις 330 εκατ. στην πρώτη τετραετία και συνολικά 1,4 δισ. ευρώ για τις επόμενες τέσσερις δεκαετίες.
Τα 14 αεροδρόμια είναι αυτά της Θεσσαλονίκης, της Κέρκυρας, των Χανίων, της Κεφαλλονιάς, της Ζακύνθου, του Ακτίου, της Καβάλας, της Ρόδου, της Κω, της Σάμου, της Μυτιλήνης, της Μυκόνου, της Σαντορίνης και της Σκιάθου.
Θυμίζουμε πως πέρυσι είχαν εκδηλωθεί σοβαρές αντιδράσεις για την ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου Ακτίου στις οποίες πρωτοστατούσε και ο αντιπολιτευόμενος τότε ΣΥΡΙΖΑ ενώ αρνητικό ήταν και το δημοτικό συμβούλιο Ακτίου- Βόνιτσας.
Όπως υποστήριζαν όσοι διαφωνούσαν, το Αεροδρόμιο του Ακτίου είναι απόλυτα κερδοφόρα και βιώσιμη επιχείρηση του ελληνικού δημοσίου, με αύξηση των μετακινήσεων ενισχύοντας τον κρατικό προϋπολογισμό χωρίς να επιβαρύνει τον Έλληνα φορολογούμενο και έχει άμεσες δυνατότητες αύξησης της αποδοτικότητάς του και της κερδοφορίας του.  «Η ιδιωτικοποίησή του, όχι μόνο θα επιφέρει δυσμενείς επιπτώσεις στις τοπικές οικονομίες, αλλά θα δημιουργήσει κενό σε ζητήματα εθνικής ασφάλειας(σημειωτέον ότι το Αεροδρόμιο Ακτίου είναι στρατιωτικό και πολικό)», ανέφεραν

Θέματα που ενδιαφέρουν

5 Σχόλια

 1. new air

  Εκεί στην καβουρότρυπα Κρυονέρι μεριά….. ο παραλιακός δρόμος ζητά ασφατόστρωση. αίσχος η αυτή κατάσταση….και πως θα αναπτυχθεί ο τόπος εκεί με σκόνη και με κατσάβραχα.

 2. pol

  Δώστε τα πάντα στους Γερμανούς στους Φινλανδούς και την λοιπή συμμορία της Ευρώπης.
  Ανήκουμε εις την δύση ν.
  Φέρτε αβέρτα κουβέρτα λαθρομετανάστες- τσιχραντιστές και παρκάρετε τους στην χώρα και σύντομα όλες οι φυλές του Ισραήλ θα σας σκάψουν το λάκκο.
  Φτιάξτε και κανένα τζαμί να προσκυνάνε όπως έχουν στην Τουρκία αναρίθμητες ελληνικές εκκλησιές που μετατράπηκαν σε μουσεία.
  Ελληνα κοιμάσαι τον ύπνο του δικαίου Ξύπνα από το λήθαργο που σε έχουν παρκάρει τα μο@@@@@λα που πούλησαν την χώρα και έθαψαν την Νεολαία στα 300 ευρώ , που το έχουν μελετήσει καλά για τα τομάρια του Έλληνα ενώ για το δικό τους τομάρι τα έχουν κανονίσει όλα τα παλιοτόμαρα.
  ΑΑΑΑ και το Σεπτέμβριο ξαναψήφισε τους για να σε θάψουν μια ώρα αρχύτερα.

 3. pol

  Καλά πάμε…πρόσφυγες οικονομικοί μετανάστες με κινητά των 600&700€ και… με 5.000€ πληρωμή στους λαθρέμπορους να τους μεταφέρουν, απο χώρες με 2€ μεροκάματο…. κάπου δεν βγαίνει η πράξη…

  Άνθρωποι που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα
  http://www.makeleio.gr/?p=417186

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.