Τρίτη, 9 Μαρτίου, 2021

Στο ένα χέρι κρατάει το βραβείο Αριστείας και στο άλλο τη διαθεσιμότητα

Στο ένα χέρι κρατάει το βραβείο Αριστείας και στο άλλο τη διαθεσιμότητα

aristeia1Ο Δημήτρης Σακατζής είναι εκπαιδευτικός. Προ τριών ημερών το υπουργείο Παιδείας τον βράβευσε στο πλαίσιο του προγράμματος «Θεσμός Αριστείας και ανάδειξη Καλών Πρακτικών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση», εκπαιδευτικούς για το έργο τους.

Ο εκπαιδευτικός εμφανίστηκε στην τελετή παράδοσης των βραβείων με το χαρτί της διαθεσιμότητας στο ένα χέρι..
Η τελετή για τα Αριστεία 2013 έγινε με κάθε επισημότητα στην αίθουσα «Jacqueline de Romilly» του υπουργείου Παιδείας και ο Δημήτρης Σακατζής στην ομιλία του είπε ότι «Ότι ο πολιτικός κόσμος πρέπει να ντρέπεται που κατασυκοφαντεί τους εκπαιδευτικούς». Και επειδή κάποιοι ίσως θα έσπευδαν να μιλήσουν για μπαχαλάκηδες ο βραβευμένος καθηγητής τους έκλεισε το στόμα: «νοιώθω τιμή που είμαι στην ομάδα που βραβεύθηκε. Δεν ήρθαμε να χαλάσουμε τον θεσμό, τον τιμούμε» είπε καταχειροκροτούμενος.

Στόχος του προγράμματος Αριστείας είναι η αξιοποίηση της καινοτομίας και της δημιουργικότητας που αναπτύσσεται στα σχολεία, ως βάση για τον εμπλουτισμό και την ενδυνάμωση του εκπαιδευτικού έργου μέσα από την επιβράβευση και την δημόσια ανάδειξη «βέλτιστων πρακτικών» της μαθησιακής διαδικασίας.
Την τελευταία χρονιά εφαρμογής του προγράμματος 2012-2013, κατατέθηκαν 1.035 έργα από 2.114 εκπαιδευτικούς και βραβεύθηκαν 105 ατομικά και ομαδικά έργα, που υλοποιήθηκαν από 258 εκπαιδευτικούς πανελλαδικά.

iefimerida.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. maria

    Λαμπρό παράδειγμα ανθρώπου που δεν επαφίοταν στην σιγουριά της καρέκλας του δημοσίου και προσέφερε στη δουλειά του πραγματικά. Όσο και να με στεναχωρεί το γεγονός ότι το κράτος δεν αναγνώρισε την προσφορά του και έχει μπει σε διαθεσιμότητα, ΔΕΝ ΤΟΝ ΦΟΒΑΜΑΙ γιατί θα ΣΤΥΨΕΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ και θα βρει την άκρη. Θα συνεχίσει να αγωνίζεται, όπως πρέπει να αγωνιζόμαστε όλοι χωρίς να περιμένουμε τα πάντα από το κράτος..Ίσως αυτό είναι ένα θετικό από την κρίση…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.