Πέμπτη, 30 Ιουνίου, 2022

Στο Αγρίνιο για να δικαστούν Λυσίμαχος και Διονύσης Φούκας!

Στο Αγρίνιο για να δικαστούν Λυσίμαχος και Διονύσης Φούκας!

assets_LARGE_t_420_728950_type12128

Μεθαύριο Παρασκευή στα δικαστήρια του Αγρινίου θα οδηγηθούν οι Διονύσης και Λυσίμαχος Φούκας για να δικαστούν σε δεύτερο βαθμό από το Πενταμελές Μεικτό Ορκωτό Εφετείο.Οι δράστες του πενταπλού φονικού που τον Νοέμβριο του 2006 συγκλόνισε το πανελλήνιο, ένα από τα ειδεχθέστερα εγκλήματα στα ελληνικά χρονικά,  εκτίουν ποινή πεντάκις ισοβίων που τους επιβλήθηκε από το  Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αιγίου τον Μάρτιο του 2008.

Την Παρασκευή από τις Φυλακές Μαλανδρίνου όπου βρίσκονται, υπό αυστηρά αστυνομικά μέτρα  τα οποία οργανώνει η τοπική αστυνομία, πατέρας και γιος θα καθίσουν στο εδώλιο των δικαστηρίων Αγρινίου σε μια δίκη που αναμένεται να ξυπνήσει τις δυσάρεστες μνήμες του πενταπλού φονικού στα Καλύβια. Η αρχική ετυμηγορία είχε ικανοποιήσει τους συγγενείς του πενταπλού εγκλήματος  που δυστυχώς λίγα χρόνια αργότερα είχε τραγικό παρεπόμενο και την αυτοκτονία της μητέρας και της αδερφής ενός εκ των πέντε θυμάτων τους.

Τον Μάρτιο του 2008 όταν εκδικάστηκε πρωτοδίκως η υπόθεση ο Δ.Φούκας είχε αναφέρει στην απολογία του (σύμφωνα με δημοσίευμα τότε του ΕΘΝΟΥΣ): «Δεν είχα πρόθεση να κάνω κακό. Ούτε ο πατέρας μου με ενθάρρυνε. Έχω μετανιώσει και ο πατέρας μου κατηγορείται άδικα. Βρισκόμουν εν βρασμώ ψυχής και αυτό δεν αποτελεί ελαφρυντικό. Από την πρώτη στιγμή το είχα πάρει απόφαση να αυτοκτονήσω, αλλά δυστυχώς δεν είχα το κουράγιο. Δεν θέλω τίποτα λιγότερο από ισόβια. Δεν έχω ελαφρυντικά, μακάρι να υπήρχε η θανατική ποινή. Δεν θέλω επιείκεια. Υπάρχει επιείκεια γι αυτό το πράγμα;»,».

«Θα θέλαμε τη θανατική ποινή, αλλά έτσι είναι η ελληνική νομοθεσία. Η Δικαιοσύνη έκανε το υπέρτατο», δήλωσε  τότε στο ΕΘΝΟΣ ο Παναγιώτης Πίππας, πατέρας του Ηλία, ενός από τα θύματα. «Λίγο μου φάνηκε το πέντε φορές ισόβια, αλλά κάτι είναι κι αυτό», είχε δηλώσει τότε η Αγγελική, σύζυγος του Λάμπρου Ανδρέσα, ο οποίος άφησε ορφανά δύο μικρά παιδιά.

Πλέον έρχεται η ώρα της Δίκης σε δεύτερο βαθμό στο Αγρίνιο μάλιστα λίγα χιλιόμετρα από τον τόπο του εγκλήματος. Θα ξυπνήσουν οι μνήμες του εγλήματος που άφησε ανεξίτηλο στίγμα στο θυμικό της τοπικής κοινωνίας.

assets_LARGE_t_420_728949_type12128

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.