Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2021

Στο δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου ΔΑΚ, σκουπίδια και αδρανή υλικά

Στο δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου ΔΑΚ, σκουπίδια και αδρανή υλικά

Θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης

Η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης

Ερωτήματα που απασχολούν την καθημερινότητα έφερε στο δημοτικό συμβούλιο του Αγρινίου στη σημερινή σύσκεψη, εκτός ημερήσιας, η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης. Ο κ. Γκρίζης αρχικά ρώτησε για την κατάσταση στο ΔΑΚ μετά το πρόσφατο φαινόμενο να στάζει η οροφή σε επίσημο αγώνα και να διακοπεί παιχνίδι γυναικείου χάντμπολ. Ο κ. Γκρίζης αναρωτήθηκε μήπως πρέπει για ένα διάστημα να μη λειτουργεί το ΔΑΚ για να αποφευχθεί κάποιος τραυματισμός ή κάποια νομική αντίδραση πολίτη ειδικά σε άσχημες καιρικές συνθήκες. Παράλληλα σε σχετικό θέμα ο επικεφαλής της Πανδημοτικής Πρωτοβουλίας κ. Nίκος Καζαντζής ρώτησε τι γίνεται με το θέμα των Ρομά που, όπως ανέφερε, υπάρχουν πολλές καταγγελίες από αθλούμενους και μη, καθώς και για αιτήματα δημοτών που δεν έχουν απαντηθεί και αφορούν σε αυτή τη περίπτωση, ώστε “να μην φτάσουμε σε αυτοδικίες”.

Στα ερωτήματα των συμβούλων της μειοψηφίας απάντησε η αρμόδια αντιδήμαρχος κ. Κατσαρή που υπενθύμισε ότι από το 2009 είχε ενημερωθεί η ΓΓΑ για το πως πάει να παραδοθεί το έργο της στέγης αλλά το παρέλαβε κανονικά. Τώρα όπως ανέφερε παρότι γίναν εργασίες μόνωσης στην οροφή το αποτέλεσμα δεν αρκεί και πρέπει να ενταχθεί στο τεχνικό πρόγραμμα της νέας χρονιάς εκ νέου παρέμβαση ύψους 150 χιλιάδων ευρώ διότι δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά. Για το θέμα των ρομά δήλωσε ότι έχουν περιοριστεί τα φαινόμενα κλοπών ή βανδαλισμών από τη στιγμή της πρόσληψης των υπαλλήλων με τα 5μηνα προγράμματα που έφεραν περίπου 10 φύλακες στο στάδιο, δείχνοντας ότι τελικά ήταν θέμα εποπτείας και φύλαξης του χώρου. Παράλληλα ηκ. Κατσαρή αρνήθηκε ότι υπάρχει θέμα με τη θερμοκρασία του νερού στο κολυμβητήριο λέγοντας ότι γίνονται όλες οι μετρήσεις και στέλνονται όλα τα δείγματα στο υπουργείο.

Ερώτημα ακόμη υπέβαλε ο κ. Καζαντζής για το ΧΑΔΑ στην Παραβόλα και το κατά πόσον η ταφή των σκουπιδιών θα επηρεάσει τον υδροφόρο ορίζοντα καθώς και για το κατά πόσον τα αδρανή υλικά που μαζεύονται στην πόλη εναποτίθενται εκεί που πρέπει. Για το πρώτο θέμα απάντησε η προϊσταμένη των τεχνικών υπηρεσιών κ. Ρόκου αναφέροντας ότι η ταφή των σκουπιδιών έγινε σε ειδικούς μουσαμάδες βάσει οδηγιών και προδιαγραφών του υπουργείου ενώ για το δεύτερο θέμα απάντησε ο αντιδήμαρχος καθαριότητας κ. Σφυρής λέγοντας ότι οι ιδιώτες που αναλαμβάνουν τη συλλογή των αδρανών υλικών δηλώνουν στην Περιφέρεια τους χώρους που τα εναποθέτουν, διαφορετικά δεν τους χορηγείται άδεια.

Στο θέμα της διαθεσιμότητας τέλος έγινε ερώτηση και για το τι συμβαίνει με υπαλλήλους που είχαν ποινικά θέματα με τις υπηρεσίες τους και ο απάντησε ο κ. Ζαμπάρας ότι 4 υπάλληλοι έχουν τεθεί από τη ΔΕΥΑΑ σε αργία ενώ υπάρχει ανάλογη διαδικασία και για άλλη μια υπάλληλο που έχει μετατεθεί προς το παρόν και μέχρι να αποφανθεί η δικαιοσύνη. Από την απάντηση συμπεραίνεται ότι οι υπάλληλοι αυτοί δεν έχουν σχέση με τη διαθεσιμότητα αλλά με παύση από τη δουλειά τους.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.