Τρίτη, 2 Μαρτίου, 2021

Όσα έγιναν στο κομβόι και στο Νοσοκομείο (video- φωτό)

Όσα έγιναν στο κομβόι και στο Νοσοκομείο (video- φωτό)

1 2

Ξεκινούν σήμερα οι κινητοποιήσεις των τοπικών φορέων για να σταλεί ένα ηχηρό μήνυμα εναντίωσης της τοπικής κοινωνίας στην υποβάθμιση του Νοσοκομείου Αγρινίου στο οποίο οι ελλείψεις διαμορφώνουν μια δραματική κατάσταση.

Πριν λίγα λεπτά (10:40) ξεκίνησε το μηχανοκίνητο κομβόι (αυτοκίνητα, μηχανές) που τώρα κορνάροντας διασχίζει τους κεντρικούς δρόμους του Αγρινίου με τελικό προορισμό το Νοσοκομείο όπου αντιπροσωπεία των φορέων θα συναντηθεί με τη διοίκηση του υποβάλλοντας υπόμνημα δέκα προτάσεων-απαιτήσεων που από κοινού αποφασίστηκαν σε σύσκεψη. Πρόκειται για την υλοποίηση της πρώτης εκ των δράσεων που αποφασίστηκαν στη συνάντηση των πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών οργάνων της πόλης του Αγρινίου και του νομού καθώς επίσης και φορέων και των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβούλιου, των κινημάτων και των συνελεύσεων της πόλης, με σκοπό τον συντονισμό δράσης, για την αποτροπή της υπολειτουργίας και του “λουκέτου” των νοσοκομείων Αγρινίου και Μεσολογγίου.

Η πορεία   ξεκίνησε από το χώρο του πάρκινγκ στα πρώην σφαγεία Αγρινίου και σε συμμετοχή έχουν καλέσει πολλά σωματεία και φορείς (μεταξύ άλλων, με δημόσια αναακοίνωση οι  Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών, Εμπορικός Σύλλογος, ΣΥΡΙΖΑ, Β’ ΕΛΜΕ., Ένωση Επαγγελματιών Εστίασης και Αναψυχής, Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Συντονιστικό Φορέων Μεσολογγίου κ.α.).

Νεοτερη ενημέρωση:

Μικρή ένταση προκλήθηκε όταν οι αστυνομικοί που βρίσκονταν έξω από το νοσοκομείο  ενημέρωσαν τους συμμετέχοντες στο κομβόι ότι μόνο λίγοι μπορούν να περάσουν πεζοί, για να συνομιλήσουν με τον διοικητή του νοσοκομείου. Μετά απο έντονη απαίτηση των διαδηλωτών, έγινε δεκτό το αίτημά τους και έτσι στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου πέρασαν όλοι.

Ο διοικητής κλήθηκε στο προαύλιο όπου και βρίσκονταν οι συμμετέχοντες στη διαμαρτυρία, μεταξύ αυτών και οι βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ κα Μαρία Τριανταφύλλου και κ. Γιώργος Βαρεμένος, ενώ στη συγκέντρωση παρευρέθηκε και ο Δημοτικός Σύμβουλος Αγρινίου και επικεφαλής της παράταξης “Ανατροπή Τώρα” κ. Δημήτρης Τραπεζιώτης

Ακολούθησε διάλογος σε έντονο κλίμα, μεταξύ του διοικητή και εκπροσώπων των εργαζομένων, καθώς και πολιτών και εκπροσώπων φορέων που συμμετείχαν στη διαμαρτυρία. Ζητήθηκαν απαντήσεις για τη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει τόσο το νοσοκομείο Αγρινίου όσο και του Μεσολογγίου, οι οποίες ωστόσο, δεν ικανοποίησαν τους διαδηλωτές. Ιδιαίτερη μνεία έγινε στη κατάσταση σε καρδιολογική και παιδιατρική κλινική καθώς και στις ελλείψεις στο μικροβιολογικό. Οι συγκεντρωμένοι επέδωσαν έγγραφο με τα δέκα σημεία/αιτήματα που έχουν δώσει στη δημοσιότητα αλλά ο διοικητής του νοσοκομείου ζήτησε “να μην πανικοβάλουμε τον κόσμο γιατί στην καρδιολογική αυτή τη στιγμή υπηρετούν δύο εξαιρετικοί γιατροί”. Κάπου εκεί ο υπό παραίτηση καρδιολόγος -που σήμερα ήταν εφημερία -κ. Τζιόβας ρώτησε τον κ. Βλάχο αν γνωρίζει ότι το οργανόγραμμα προβλέπει 6 καρδιολόγους και για τα δύο νοσοκομεία πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει κάποιο να κλείσει. Οι συγκεντρωμένοι πάντως κατηγόρησαν τον κ. Βλάχο για άγνοια των θεμάτων ενώ υπήρξε έντονη δυσαρέσκεια όταν υποστήριξε ότι αιτία των κενών είναι οι παραιτήσεις που υπήρξαν αλλά και όταν υποσχέθηκε ότι θα υπάρξει μετακίνηση γιατρού από την Πάτρα στο Μεσολόγγι, ο οποίος αποσπάστηκε πρόσφατα. Παρόμοιες αντιδράσεις υπήρξαν και όταν ο διοικητής υπαινίχθηκε ότι έχει προκηρυχθεί θέση για καρδιολόγο πριν ανασκευάσει μετά από έντονες αντιδράσεις εργαζόμενων που του έλεγαν ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Ανάλογο κλίμα υπήρξε και όταν δήλωσε ότι η προκήρυξη των θέσεων για τέσσερις γιατρούς στο Μεσολόγγι είναι κατάκτηση.

Ο κ. Βλάχος δεσμεύτηκε τελικά, μετά και από όλη την παραπάνω συζήτηση σε έντονο κλίμα (κυρίως μεταξύ του ίδίου και του εκπροσώπου των εργαζομένων κ. Στ. Μερμίγκη, του προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Μεσολογγίου κ. Τουμαρά, ,του καρδιολόγου κ. Τζιόβα αλλά και άλλων), πως την ερχόμενη Δευτέρα θα επισκεφθεί τον υπουργό Υγείας, για να του ζητήσει να γίνουν οι απαραίτητες διαδικασίες για επικουρικό γιατρό στην καρδιολογική του νοσοκομείου Αγρινίου. Οι διαδηλωτές πάντως έφυγαν, όπως έχει προαναφερθεί χωρίς την αίσθηση ότι υπήρξε απτό αποτέλεσμα.

κομβοι αγρινιο

3 41κομβοι 5 6

κομβοι 3κομβοι 1

DSCN2832 DSCN2833 DSCN2836 DSCN2837 DSCN2844
7

10 11 11 12

1 2 3

Ο Διοικητής Γ.Βλάχος αναμένοντας τους διαδηλωτές.
Ο Διοικητής Γ.Βλάχος αναμένοντας τους διαδηλωτές.

Θέματα που ενδιαφέρουν

14 Σχόλια

 1. γιαννης

  οταν συρεστε πισω απο αορατα σωματεια και δεν σεβεστε τους χωρους που εκπροσωπειτε και οταν σας εχει φαει ο παραγοντισμος το αποτελεσμα θα ειναι αυτο απο 100000 κοσμο να μετεχουν 70 ατομα ντροπηηηηη

 2. χριστινα

  αιντε φτιαξτε και απο ενα κομμα ο καθενας να σωσετε την υγεια αργα το σκεφθηκατε!!!!

 3. χριστινα

  ολος ο κοσμος προτιμησε να πινει τον καφε του γιατι ακομη γινεται η δουλεια του υπαρχει πολυ λιπος στο αγρινιο…

 4. Nik

  Αλλαγή στο υπάρχον οργανόγραμμα,απο νομαρχιακό σε περιφερειακό,οπως το νοσοκομείο της Τρίπολης που ειναι το 1/5 του Αγρινιου.
  Μονο αυτο κύριοι δήμαρχοι ,βουλευτάδες ,αντί,και περιφερειάρχες !!

 5. Τσκάο!

  Αυτά συμβαίνουν όταν την εκδήλωση κανονίζει ένα σωματείο που δεν είναι σωματείο. Μαζεύονται οι ίδιοι άνθρωποι που είναι κάθε μέρα στο δρόμο με άλλο σωματείο. Εκπροσωπούν επαγγελματίες άνθρωποι που δεν κάνουν το επάγγελμα που λένε. Καθηγητές κανονίζουν σούζες αλλά σχολείο δεν πάνε. Και έχουν σκοτίσει τον κόσμο συλλογικότητες που όλη μέρα είναι στον καφέ. Γελάει ο κόσμος και κόβει πέρα.

 6. Νίκος Στάμος

  Εσείς οι παραπάνω που μιλάτε για αόρατα σωματεία και μας λέτε ότι αργά το σκεφθήκαμε, τι κάνετε ρε για το θέμα του νοσοκομείου? Πως αγωνίζεστε εσείς ως πολίτες? Αν σας φαίνονται λίγα τα άτομα που συμμετείχαν στο κομβόϊ μαζέψτε εσείς παραπάνω κόσμο, αν είστε ικανοί. Στην διαμαρτυρία πήραν μέρος όσοι θέλουν πραγματικά να αγωνιστούν κι όχι απλώς να κάθονται να κάνουν κριτικές από τον καναπέ και να πίνουν το καφεδάκι τους. Ντροπή λοιπόν σε σας!!!

  Νίκος Στάμος, μέλος του κινήματος Δικαίωμα στη Ζωή

 7. West

  Απ´το να πίνουμε καφέδες και να κανουμε κριτικές μέσα απο τα πληκτρολογια το καλύτερο θα ηταν να ήμασταν όλοι εκει.
  Θα τα βρούμε ολα μπροστά μας.

 8. Κόψε αβέρτα

  K. Στάμο να ρωτήσω ένα πράμα. Ξέρετε αν ένα από τα βασικά αίτια για τα κακά στο νοσοκομείο είναι ότι φωνάζουν εκείνοι που δεν ξέρουν καλά τη δουλειά; Ρε παιδί μου ένας καρδιολόγος που φωνάζει και δεν ξέρει να διαβάσει ένα καρδιογράφημα πρέπει να είναι στον αγώνα; Δικαιούται ή έπρεπε να φεύγει όπως στον ιδιωτικό τομέα; Για πείτε μας.
  Άσε τον Βλάχο δεν κάνει. αλλά ποιος είπε ότι η υγεία είναι χειρότερη; Το οργανόγραμμα που έχει λίγους καρδιολόγους; Αφού μια μόνο κλινική πρέπει να υπάρχει και να λειτουργεί σωστά τι να λέμε τώρα; Άντε και του χρόνου.

 9. Γιατί δεν πήγα μαζί τους

  Ειμαι περήφανος που δεν συμμετείχα σε αυτή την πορεία.
  Δεν έχω κανένα κοινό με τον Τραπεζιώτη, τον Μυρμίγκη και τον Κολοβό.
  Δεν έχω κανένα κοινό με τον Παπά Ηλία Υφαντή.
  Δεν έχω κανένα κοινό με τους κινδυνολόγους υποστηρικτές του Καζάκη που έλεγαν ότι οι μισθοί θα είναι 150 ευρώ
  Δεν έχω κανένα κοινό με αριστερούς καθηγητάδες που καμιά αλλαγή δεν έφεραν όχι μονο συνδικαλιστικά αλλά και στον τρόπο διοίκησης τα κάνουν πλακάκια με ΔΑΚΕ.
  Καμία διάθεση δεν έχω να φαίνομαι ουρά των παραπάνω.
  Αυτός ειναι και ο λόγος που η πορεία δεν είχε κόσμο. Τόσο απλά.

 10. "Νικό Στάμο"

  Δεν γουστάρω να είμαι μαζί σου. Αν δεν ησουν στην πορεία θα πήγαινα. Τι δεν καταλαβαίνεις;

 11. ΔΗΜΗΤΡΗΣ

  Ασχέτως του ποιοί οργάνωσαν την πορεία η συμμετοχή σε αυτή είναι η απάντηση στο γιατί το ΑΓΡΙΝΙΟ πήγαινε και θα συνεχίσει να πηγαίνει στον πάτο.

  ΙΟΝΙΑ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ, ΑΧΕΛΩΟΣ, ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ (ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΣ ΚΤΛ)

  Τόσα ζητήματα και ούτε μία αξιόλογη διαμαρτυρία.

  Είμαστε βολεψάκηδες και παρτάκηδες.

  Το μόνο που μας νοιάζει είναι να μας διορίσει ο πρασινο-μπλε βουλευτής το παιδί στο μετρό ή σε κανένα άκυρο οργανισμό. Να μας το φέρει και γρήγορα στο Αγρίνιο και εμείς να πίνουμε καφέ στον πεζόδρομο και να βέπουμε παναιτωλικό.
  Δυστυχώς είμαστε ραγιάδες εμείς οι αγρινιώτες και για αυτό δεν θα πάμε ποτέ μπροστά.

 12. Καμζελας Νικος

  Καμζελας Νικος
  Σεπτεμβρίου 20, 2014 στις 9:17 μμ
  Απο επαναστατες του καναπε σαν ολους εσας τους πιο πανω,προτιμω να ειμαι ο γραφικος μαζι με ολους αυτους που σημερα διαδηλωσαν για ενα αγαθο οπως ειναι η υγεια και για εσας αλλα χωρις εσας.Μεινετε σπιτια σας και αραχτοι στις καφετεριες με την φραπεδια αγκαλια και απολαυστε τους Πρετεντερηδες,την Τρεμη κ.λ.π. να σας αποκοιμοιζουν γλυκα γλυκα.

  Ετσι και αλλιως πολυ συντομα θα ερθετε να μας ανταμωσετε οταν θα σας κατασχουν τασπιτια και τις περιουσιες,και θα βρισκετε τις πορτες των δημοσιων νοσοκομειων κλειστες καταφευγοντας σε ιδιωτες γιατρους πληρωνοντας το αναλογο τιμημα.

  Και επιτελους οσοι μας θεωρουν Σωματειο φαντασμα η ανυπαρκτους,γιατι δεν κανετε τον κοπο καθε Δευτερα στις 8 το βραδυ στα γραφεια της Β ΕΛΜΕ μαζευομαστε,ελατε να γνωριστουμε και να δουμε ποιος ειναι ποιος.

  Για ολους εσας που κρυβεστε πισω απο ψευδωνυμα (γιατι αραγε???)

  Παντα επωνυμα

  Καμζελας Νικος (Προεδρος Σωματειου «Δικαιωμα στη Ζωη»)

 13. antikeimenikos

  Ρε ανόητοι, είναι δυνατόν οι Αγρινιώτες να λένε ΟΧΙ στην υποβάθμιση του νοσοκομείου Μεσολογγίου και ταυτόχρονα ΝΑΙ στην αναβάθμιση του Αγρινίου;
  Δηλαδή θα έχουμε 2 μεγάλα και λειτουργικά νοσοκομεία σε απόσταση μισής ώρας;
  Δεν είστε τπτ άλλο από υπάλληλοι του ΣΥΡΙΖΑ και θέλετε να κάνετε θόρυβο για να πετύχετε τι;
  Μέχρι σήμερα είχαμε 2 νοσοκομεία τα οποία υπολειτουργούσαν. Επιτέλους να έχουμε 1 που να λειτουργεί πλήρως!
  Το μόνο που θα καταφέρετε είναι να τα κάνετε όλα μπάχαλο και ο κόσμος να ταλαιπωρείται άδικα.
  Ο καιρός των παχιών αγελάδων πέρασε και όποιος σας υπόσχεται φύκια για μεταξωτές κορδέλες σας δουλεύει και σας εκμεταλλεύεται…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.