Κυριακή, 24 Ιανουαρίου, 2021

Στο δρόμο των αντιδράσεων ξανά το Μεσολλόγγι για το Εφετείο

Στο δρόμο των αντιδράσεων ξανά το Μεσολλόγγι για το Εφετείο

Eίτε για «την τιμή των όπλων», είτε «κατόπιν εορτής», όπως πολλοί εκτιμούν στο Μεσολόγγι, το δημοτικό συμβούλιο της Ιεράς Πόλεως αποφάσισε χθες το απόγευμα να ακολουθήσει ξανά το δρόμο των κινητοποιήσεων επιχειρώντας την ύστατη προσπάθεια αποτροπής της ίδρυσης του Εφετείου Δυτικής Στερεάς Ελλάδας στο Αγρίνιο.
Σε μια θερμή και υψηλών τόνων συνεδρίαση, καθώς υπογράφηκαν από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια τα Προεδρικά Διατάγματα ίδρυσης των νέων Εφετείων καταγγέλθηκε σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος του νομού, κατά κάποιους οι «αγρινιώτες πολιτικοί» για την ίδρυση του Εφετείου. Με κεντρικό άξονα ότι «τα Εφετεία ιδρύονται στις πρωτεύουσες των νομών» το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε κινητοποιήσεις αρχής γενομένης από την 25η Μαρτίου με διαμαρτυρία στον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης που τυγχάνει να είναι ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Θάνος Μωραΐτης.
Το Μεσολόγγι διεκδικεί την αναστολή της απόφασης ίδρυσης και σε περίπτωση που η Κυβέρνηση επιμείνει σε ίδρυση του Εφετείου, την αλλαγή της έδρας του. Παράλληλα αποφασίστηκε να κληθεί σε δημόσια συνεδρίαση ο πολιτικός κόσμος για να πάρει θέση στο ζήτημα αλλά και σε άλλα ζητήματα που αφορούν την περιοχή. Για τη στάση του πολιτικού κόσμου υπήρξαν έντονα επικριτικές φωνές από τους εκπροσώπους των παρατάξεων με τον Γ.Πρεβεζάνο να κάνει λόγο για «πολύ ψέμα και κρυφτό» γύρω από την υπόθεση. «Συνυπεύθυνη» χαρακτήρισε και την πρώην νομαρχιακή αυτοδιοίκηση ο Γιάννης Αναγνωστόπουλος στοχεύοντας στον δήμαρχο Π.Κατσούλη που ήταν μέλος της.
Τον λόγο πήρε και ο αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Αντωνόπουλος που υπενθύμισε ότι ο περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας και ως υφυπουργός Δικαιοσύνης, αν και Αχαιός, υποστήριζε την ίδρυση Εφετείου στην Αιτωλοακαρνανία. «Σε ποια πόλη ήταν θέμα άλλων» πρόσθεσε.
Η ουσία είναι παντως ότι το Μεσολόγγι αποφασίζει να υψώσει τους τόνους της αντίδρασης, έστω και αν εκτιμάται ότι πλέον ο δρόμος της ίδρυσης Εφετείου στο Αγρίνιο είναι χωρίς επιστροφή…

(Η φωτό απο παλαιότερες κινητοποιήσεις)

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.