Δευτέρα, 8 Μαρτίου, 2021

Στο εδώλιο ο αγρινιώτης Ι.Διώτης για τη λίστα Λαγκάρντ

Στο εδώλιο ο αγρινιώτης Ι.Διώτης για τη λίστα Λαγκάρντ

D25A1E61FD19F1BADCF2D246395F2BBEΣτο εδώλιο παραπέμπεται ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης, για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.
Όπως αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών, θα πρέπει να δικαστεί για απιστία στην υπηρεσία, κατηγορία   που αφορά τους χειρισμούς του στην υπόθεση του υλικού της λίστας Λαγκάρντ.
Στο σχετικό βούλευμα τους, οι εφέτες καταλογίζουν στον κ. Διώτη ότι δεν αξιοποίησε τα στοιχεία με τους περίπου 2.000 καταθέτες στην ελβετική τράπεζα HSBC, απορρίπτοντας τον ισχυρισμό του ότι η επίμαχη λίστα αποτελούσε παράνομο υλικό και δεν μπορούσε να αξιοποιηθεί.
Αντίθετα, οι εφέτες απαλλάσσουν τον Γιάννη Καπελέρη, προκάτοχο του κ. Διώτη στο ΣΔΟΕ, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για τη μη αξιοποίηση των επίμαχων στοιχείων. Αποδέχτηκαν, δηλαδή, ότι ο κ.Καπελέρης δεν είχε λάβει – όπως ο ίδιος υποστήριξε – ποτέ το επίμαχο αρχείο επισήμως, παρά μόνο ορισμένα ονόματα για να φτιάξει το φορολογικό τους προφίλ.
Για την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ» θα δικαστεί, στις 25 Φεβρουαρίου, ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου – που είχε παραλάβει επισήμως το επίμαχο υλικό – για τα κακουργήματα της νόθευσης εγγράφου και της απόπειρας απιστίας στην υπηρεσία.
Οι κατηγορίες  αφορούν την αφαίρεση των ονομάτων τριών συγγενών του πρώην υπουργού, των οποίων οι συνολικές καταθέσεις  στην ελβετική τράπεζα ξεπερνούσαν το ένα εκατομμύριο ευρώ.

Newsroom ΔΟΛ-in.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.