Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

Μέσω ΕΣΠΑ ποδηλατικές διαδρομές στη Ναυπακτία

Μέσω ΕΣΠΑ  ποδηλατικές διαδρομές στη Ναυπακτία

pod1Δημιουργία ποδηλατικών, πεζοπορικών και ορειβατικών διαδρομών στη Ναυπακτία προβλέπονται στο νέο έργο του Δήμου Ναυπακτίας που εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ/ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδας, με απόφαση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και συγκεκριμένα στον Άξονα Προτεραιότητας «07 – Αειφόρος Ανάπτυξη και Ποιότητα Ζωής Δυτικής Ελλάδας».

Σκοπός του έργου είναι η οργανωμένη διαμόρφωση δικτύου ποδηλατικών διαδρομών των περιοχών της Ορεινής Ναυπακτίας, ώστε να γίνει περισσότερο ελκυστικό για τους ποδηλάτες – περιηγητές. Η οργάνωση θα γίνει με τέτοιο τρόπο ώστε να διευκολύνονται μερικές απλές δραστηριότητες αναψυχής, όπως η ποδηλασία, η ξεκούραση και απόλαυση της φύσης και του τοπίου με γνώμονα την αισθητική βελτίωση του τοπίου, καθώς επίσης και την βελτίωση της υγείας και της αντοχής του φυσικού περιβάλλοντος και, κατά συνέπεια, της αξίας του.

Οι εργασίες που θα εκτελεστούν είναι καθαρισμός, διαπλάτυνση και διάνοιξη μονοπατιών, κατασκευή ή νέα χάραξη μονοπατιών, σήμανση ποδηλατικών διαδρομών και άλλες ειδικές κατασκευές.

«Το συγκεκριμένο έργο έχει ως στόχο τη δημιουργία ποδηλατικών διαδρομών, κυρίως, για χρήση από οικογένειες και μεμονωμένους ταξιδιώτες αναψυχής, ενώ θα δώσει την ευκαιρία στους ξένους και ντόπιους ποδηλατιστές να επισκεφθούν και να ανακαλύψουν την ορεινή Ναυπακτία μέσα από εναλλακτικούς τρόπους τουρισμού» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας και πρόσθεσε: «Στο πλαίσιο αυτό απαιτείται ο εμπλουτισμός του τουριστικού προϊόντος και ο ποδηλατικός τουρισμός με την πεζοπορία και την ορειβασία θα πρέπει να αποτελέσουν ένα συμπληρωματικό προϊόν προς τον σκοπό αυτό. Αυτό που θέλουμε είναι να αναπτυχθεί περαιτέρω η τουριστική δραστηριότητα στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και αυτό προσπαθούμε να πράξουμε με κάθε ευκαιρία».

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 326.343 ευρώ, συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και δικαιούχος είναι ο Δήμος Ναυπακτίας.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.