Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου, 2020

Στο Θέρμο αφήνουν εκτός μαγαζιών το τσιγάρο

indexΔεν είναι παντού ίδιες οι αντιδράσεις απέναντι στον νέο αντικαπνιστικό νόμο και τα καταστήματα με καφέ και ποτό, τα λεγόμενα «υγειονομικού ενδιαφέροντος». Σύμφωνα με πληροφορίες μας στο Θέρμο πρόσφατα έγινε μια κίνηση σε αντίθετη κατεύθυνση από αυτή τη διαμαρτυρίας. Υπήρξε σύσκεψη μεταξύ εκπροσώπων του κλάδου, του δημάρχου κ Πορφύρη και της τοπικής αστυνομίας όπου από κοινού αποφασίστηκε ο νόμος να ισχύσει σε όλους χωρίς διακρίσεις! Και όχι μόνο σε καφέ και μπαρ, αλλά και στα καφενεία που είναι και τα περισσότερα στην περιοχή. Το αποτέλεσμα είναι-βοηθούντος πάντως και του καιρού-όποιος θέλει να καπνίσει να βγαίνει έξω.
Η τοπική αστυνομία, στο μεταξύ, έδωσε και ένα ακόμη σημαντικό παράδειγμα στο πως θα διαχειριστεί τα πράγματα που ίσως να έχει και…παιδευτικό ρόλο για τους μαγαζάτορες. Όταν κλήθηκε, μετά από καταγγελία πολίτη, να ελέγξει κατάστημα γιατί κάποιος κάπνιζε εντός του, δεν έκανε έλεγχο μόνο στο συγκεκριμένο μαγαζί αλλά πέρασε από όλα για λόγους δεοντολογίας!
Αυτό ήταν ένα έμμεσο μήνυμα για το πώς θα χειρίζεται το θέμα και βάζει στη σωστή διάσταση ένα άλλο ζήτημα που διχάζει ως προς τον νόμο, που είναι τα κίνητρα των καταγγελιών που γίνονται. Να σημειωθεί ότι στον έλεγχο που έγινε τα μαγαζιά βρέθηκαν συμμορφωμένα και χωρίς τασάκια, ακόμα και τα παλιά καφενεία που συχνάζουν πιο ηλικιωμένοι…

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.