Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου, 2021

Στο καλό Βασίλη..

Στο καλό Βασίλη..
Σήμερα έφυγε από κοντά μας ο συγγραφέας Βασίλης Λαμνάτος, ένας από τους πιο αξιόλογους ανθρώπους που προέρχονταν από το τόπο μας.Ο συγγραφέας Βασίλης Λαμνάτος συνέγραψε πολλά έργα κοινωνικά,ιστορικά αλλά και φιλοσοφικά, σταθερά προσανατολισμένα στον ελληνοκεντρισμό, με πνέυμα αυθεντικό, δημιουργικό, χωρίς παρωπίδες όπως ήταν ο ίδιος ως χαρακτήρας. Η κυριότερη προσφορά του ήταν στην λαογραφία, όπου άφησε πολύτιμο έργο με κορυφαίο την ” βλαχοζωη στα βουνά και στους κάμπους” και τους “μήνες στην αγροτική και ποιμενική ζωή του λαού μας”.Η δουλειά πάνω στη λαογραφία που μας παρέδωσε ο Βασίλης Λαμνάτος είναι ανυπέρβλητης επιστημονικής αξίας.Επιτέλους είχε βρεθεί ένας ανθρωπος από τα μέρη μας να συγγράψει επιστημονικές μελέτες πάνω σε αυτό το αντικείμενο.
Πάνω από όλα όμως ο Βασίλης ήταν ένας εξαίρετος άνθρωπος ,είχε μια γνησιότητα και αυθεντικότητα.Ο Βασίλης Λαμνάτος πρόσφερε πάρα πολλά στο τόπο μας!
Εκείνη όμως η αρετή που τον έκανε να ξεχωρίζει ήταν η μοναδική ανιδιοτέλεια που είχε ως άνθρωπος στις σχέσεις του.Δεν το λέω από συγκινησιακή φόρτιση ήταν κάτι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ.Ας μιλήσουν για αυτό καλύτερα άτομα που είχαν την τιμή να τον γνώρισουν από κοντά..
Στο καλό Βασίλη…
Το πνευματικό σου παιδί

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.