Δευτέρα, 1 Μαρτίου, 2021

Στο ΚΔΑΠ Μεσολογγίου η Μ.Τριανταφύλλου

Στο ΚΔΑΠ Μεσολογγίου η Μ.Τριανταφύλλου

IMG_2907

Το ΚΔΑΠ (Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών) στο Μεσολόγγι επισκέφτηκε η βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Τριανταφύλλου, όπου συναντήθηκε και συζήτησε με τους εργαζόμενους της δομής.

Η ανακοίνωση του γραφείου της κα Τριανταφύλλου αναφέρει:

Κοινή ήταν η διαπίστωση ότι οι δομές αυτές πρέπει να ενισχυθούν και να στηριχτούν από την πολιτεία. Όπως ανέφεραν οι εργαζόμενοι, ιδιαίτερα σήμερα που οι γονείς κάνουν δύο και τρείς δουλειές για να τα βγάλουν πέρα, ελλοχεύει ο κίνδυνος,  παιδιά  νηπιακής και προσχολικής ηλικίας να  απορροφούνται από μια ηλεκτρονικού ή ψηφιακού τύπου «ψυχαγωγία»   να αδρανοποιούνται ή ακόμη και να απομονώνονται.

Τα ΚΔΑΠ όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν και εργαζόμενοι δεν επιβαρύνουν το πρόγραμμα του μαθητή αλλά βοηθούν στη δημιουργική εκμετάλλευση του ελεύθερου χρόνου των παιδιών. Τα παιδιά συμμετέχουν οικιοθελώς στις διάφορες δραστηριότητες, όπως παραδοσιακούς χορούς, μουσική, γυμναστική, θεατρικά κλπ..

Η κα. Τριανταφύλλου σημείωσε πως σε όλη την Ελλάδα είναι εμφανής η άνοδος της συμμετοχής στα ΚΔΑΠ και τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν προτίθεται να σταματήσει αυτά τα προγράμματα. Αντίθετα, σύμφωνα και με πρόσφατη απάντηση που έδωσε ο υπ. Εσωτερικών κ. Βούτσης σε επίκαιρη ερώτηση, γίνεται φανερό πως  εντείνεται η  προσπάθεια να βρεθούν εκείνοι οι τρόποι, μέσα από τους  οποίους θα συνεχιστεί η λειτουργία των δομών αυτών, χωρίς να είναι απαραίτητες κάθε φορά  έκτακτες παρατάσεις οι οποίες ενισχύουν την αβεβαιότητα στους γονείς για τον οικογενειακό τους προγραμματισμό   αλλά και την ανασφάλεια στους εργαζόμενους.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.